Akses Tujuan SAP BTP ing SAP UI5

Pambuka - kirim iki minangka bagéan saka Program Integrasi UI5 seri.

Apa konsep Destination ing SAP BTP?

Ing SAP Business Technology Platform (SAP BTP), tujuan minangka obyek konfigurasi sing nemtokake paramèter sambungan kanggo ngakses layanan utawa sistem saka SAP BTP.

Tujuan digunakake minangka cara kanggo nemtokake setelan komunikasi kanggo layanan lan kanggo njamin akses aman menyang layanan kasebut. Tujuan nemtokake URL target layanan, kredensial sing digunakake kanggo ngakses layanan, lan sifat konfigurasi liyane kayata protokol komunikasi, format pesen, lan setelan keamanan.

Tujuan bisa digunakake kanggo ngakses macem-macem layanan kayata aplikasi Cloud Foundry, API sing di-host ing SAP API Business Hub, lan sumber data kaya database utawa sistem SAP S/4HANA.

Ing SAP BTP, sampeyan bisa ngatur tujuan liwat layanan Destination ing kokpit SAP Cloud Platform, ing ngendi sampeyan bisa nggawe, nganyari, utawa mbusak tujuan yen perlu.

Apa cara sing beda kanggo nggawe Tujuan ing SAP BTP?

Ana sawetara cara kanggo nggawe tujuan ing SAP Business Technology Platform (SAP BTP):

  1. SAP Cloud Platform Cockpit: Sampeyan bisa nggunakake kokpit SAP Cloud Platform kanggo nggawe lan ngatur tujuan. Iki minangka cara sing disaranake kanggo nggawe tujuan ing SAP BTP, amarga menehi antarmuka sing ramah pangguna lan njamin tujuan kasebut diamanake lan dikonfigurasi kanthi bener.
  2. API: Sampeyan bisa nggunakake SAP Cloud Platform Destination API kanggo nggawe lan ngatur tujuan kanthi program. Iki migunani nalika sampeyan kudu ngotomatisasi nggawe lan ngatur tujuan utawa nalika sampeyan kudu nggabungake nggawe lan ngatur tujuan menyang aplikasi khusus.
  3. Layanan Konektivitas SAP Cloud Platform: Sampeyan bisa nggunakake Layanan Konektivitas Platform Cloud SAP kanggo nggawe tujuan, sing migunani banget nalika nyambung menyang sistem eksternal saka SAP BTP.
  4. Pabrik Ekstensi SAP Cloud Platform: Sampeyan bisa nggunakake Pabrik Ekstensi Platform Cloud SAP kanggo nggawe tujuan layanan sing di-host ing lanskap SAP BTP. Iki migunani nalika sampeyan kudu ngakses layanan sing ora kasedhiya langsung liwat kokpit SAP Cloud Platform.

Preduli cara sing digunakake kanggo nggawe tujuan, penting kanggo ngamanake tujuan kanthi bener kanthi nemtokake setelan otentikasi lan wewenang sing cocog. Iki njamin tujuan bisa digunakake kanthi aman kanggo ngakses layanan target utawa sistem saka SAP BTP.

Ing artikel iki, kita bakal fokus ing integrasi ing ngisor iki:

  • Neo Destination ing SAP UI5
  • Tujuan Cloud Foundry ing SAP UI5
  • Tujuan minangka Layanan ing SAP UI5

Nggawe Tujuan ing SAP BTP

1. Dolan maring Platform BTP kanthi ngunjungi kene: https://account.hana.ondemand.com/#/home/welcome

2. Nggawe Tujuan anyar kanggo API sampeyan, ing kasus kita, kita wis nggawe siji kanggo YouTube lan liyane kanggo Northwind.

Setup Tujuan ing SAP BTP kanggo API

Northwind OData

Setup Tujuan ing SAP BTP kanggo OData

Carane Gunakake Neo Destination ing SAP UI5

Kanggo nggunakake tujuan ing SAP UI5 saka lingkungan Neo, sampeyan kudu nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Nggawe tujuan: Sampeyan kudu nggawe tujuan ing Platform Teknologi Bisnis SAP (SAP BTP) nggunakake salah sawijining cara sing diterangake ing jawaban sadurunge. Priksa manawa tujuan wis dikonfigurasi lan diamanake kanthi bener, kaya sing wis ditindakake ing ndhuwur. Sampeyan bisa maca liyane kene.
  2. Tambah tujuan menyang aplikasi SAP UI5 ing Neo.json File: Sampeyan kudu nambah tujuan menyang aplikasi SAP UI5 kanthi nggawe ikatan ing file manifest.json aplikasi sampeyan. Ikatan kasebut nyedhiyakake informasi sing dibutuhake kanggo nyambung menyang tujuan, kayata URL lan kredensial otentikasi. Tambah bagean ing ngisor iki ing "rute" array saka neo-app.json
    { "path": "/destination/youtube", "target": { "type": "destination", "name": "Test", "entryPath": "/destination/youtube" }, "description": " Tujuan Tes" }, { "path": "/destinations/northwind", "target": { "type": "destination", "name": "Northwind" }, "description": "Northwind OData Service" }

     

  3. Gunakake tujuan saka File Controller: Ing kode SAP UI5, sampeyan bisa nggunakake tujuan kanthi nggunakake model OData kerangka SAPUI5. Sampeyan bisa nggawe conto model OData lan ngirim URL tujuan kasebut uga paramèter konfigurasi tambahan, kayata kredensial otentikasi.

Iki minangka conto carane sampeyan bisa nggunakake tujuan ing SAP UI5:

// Entuk URL tujuan saka binding var sServiceUrl = this.getOwnerComponent().getModel("destination").sServiceUrl; // Nggawe conto model OData var oModel = new sap.ui.model.odata.v2.ODataModel(sServiceUrl, {useBatch: true}); // Setel model OData ing tampilan this.getView ().setModel (oModel);

Ing conto iki, URL tujuan dipikolehi saka ikatan sing digawe ing file manifest.json aplikasi kasebut. Model OData banjur digawe lan disetel ing tampilan, ngidini sampeyan ngakses data sing diwenehake dening tujuan ing kode SAP UI5.

Kanggo YouTube, kita bisa langsung nggunakake URL sanajan katon, kaya iki:


Kanggo Northwind, kita wis nambah kode sing diwenehake ing:

manifest.json

"dataSources": { "NorthwindModel": { "uri": "/destinations/northwind/V2/Northwind/Northwind.svc/", "type": "OData", "settings": { "odataVersion": "2.0" } } }

Lan uga nyetel model nggunakake dataSoruce ndhuwur

"": { "type": "sap.ui.model.odata.v2.ODataModel", "settings": { "defaultOperationMode": "Server", "defaultBindingMode": "OneWay", "defaultCountMode": "Request" }, "dataSource": "NorthwindModel", "preload": true },

Controller.js

sap.ui.define(["sap/ui/inti/mvc/Controller"], fungsi (Controller) {"nggunakake ketat";return Controller.extend("Test.Test.controller.Main", { onInit: function ( ) {var sing = iki;var oOdataModel = iki.getOwnerComponent().getModel();oOdataModel.setUseBatch(palsu);oOdataModel.read("/Produk", { sukses: fungsi (oData) { that.getView(). setModel(new sap.ui.model.json.JSONModel(oData), "customerModel");}});}});});

 

Ndeleng.xml

/results}" enableColumnReordering="false">ProductName}"/>

Output Kanggo Tabel Binding

Tabel naleni saka Integrasi Tujuan

Carane Gunakake Cloud Foundry Destination ing SAP UI5

Kanggo nggunakake tujuan Cloud Foundry ing SAP UI5, sampeyan bisa tindakake langkah iki:

  1. Nggawe tujuan: Pisanan, sampeyan kudu nggawe tujuan ing SAP Business Technology Platform (SAP BTP) kanggo layanan Cloud Foundry sing pengin diakses. Sampeyan bisa nindakake iki liwat kokpit SAP Cloud Platform utawa nggunakake SAP Cloud Platform Destination API. Priksa manawa tujuan wis dikonfigurasi kanthi bener lan aman. Sampeyan bisa maca liyane kene.
  2. Tambah tujuan menyang aplikasi SAP UI5 sampeyan: Sampeyan kudu nambah tujuan menyang aplikasi SAP UI5 kanthi nggawe ikatan ing file manifest.json aplikasi sampeyan. Ikatan kasebut nyedhiyakake informasi sing dibutuhake kanggo nyambung menyang tujuan, kayata URL lan kredensial otentikasi.
    Tambah kode ing ngisor iki:
    xs-app.json

    { "AuthenticationType": "ora ana", "csrfProtection": false, "source": "^/Northwind/(.*)$", "destination": "Northwind", "target": "$1" }

    Layanan lan Model OData ing Manifes:

    "dataSources": { "mainService": { "uri": "/V2/Northwind/Northwind.svc/", "type": "OData", "settings": { "anotasi": [], "localUri": "LocalService/metadata.xml", "odataVersion": "2.0" } } }
    "": { "dataSource": "Layanan utama", "pramuat": bener, "setelan": {} }

    ui5.yaml

    # yaml-language-server: $schema=https://sap.github.io/ui5-tooling/schema/ui5.yaml.json specVersion: "2.5" metadata: jeneng: cfxsapp type: application server: customMiddleware: - jeneng : fiori-tools-proxy afterMiddleware: konfigurasi komprèsi: ignoreCertError: false # Yen disetel dadi bener, kasalahan sertifikat bakal digatèkaké. Contone, sertifikat sing ditandatangani dhewe bakal ditampa ui5: path: - /resources - /test-resources url: https://ui5.sap.com backend: - path: /V2 url: https://services.odata.org tujuan : Northwind - jeneng: fiori-tools-appreload afterMiddleware: konfigurasi komprèsi: port: 35729 path: webapp tundha: 300 - jeneng: fiori-tools-preview afterMiddleware: fiori-tools-appreload konfigurasi: komponen: cfxsapp ui5Theme: sap_horizon
    
  3. Gunakake tujuan: Ing kode SAP UI5, sampeyan bisa nggunakake tujuan kanthi nggunakake model OData kerangka SAPUI5. Sampeyan bisa nggawe conto model OData lan ngirim URL tujuan kasebut uga paramèter konfigurasi tambahan, kayata kredensial otentikasi.
    Ndeleng.xml

    
    

    output
    Carane Gunakake Cloud Foundry Destination ing SAP UI5

Artikel sing apik kanggo referensi persiyapan langkah-langkah: Nggawe sampel aplikasi SAPUI5 kanthi tujuan ing lingkungan Cloud Foundry | SAP Blogs

Cara Nggunakake Tujuan minangka Layanan ing Aplikasi MTA utawa CAPM

Kanggo nggunakake tujuan minangka layanan ing aplikasi MTA utawa CAPM (Cloud Application Programming Model) ing SAP Business Technology Platform (SAP BTP), sampeyan kudu tindakake langkah iki:

  1. Nggawe tujuan: Pisanan, sampeyan kudu nggawe tujuan ing SAP BTP kanggo layanan sing pengin diakses. Sampeyan bisa nindakake iki liwat kokpit SAP Cloud Platform utawa nggunakake SAP Cloud Platform Destination API. Priksa manawa tujuan wis dikonfigurasi kanthi bener lan aman.
    Langkah 01: Bukak SAP HANA on demand portal kene.
    Langkah 02: Ketik akun Global lan klik "Pasar Layanan" kaya ing ngisor iki:
    Pasar Layanan
    Langkah 03: Telusuri "Tujuan"
    Telusuri Layanan Tujuan
    Langkah 04: Klik telung titik kanggo nggawe conto anyar
    Nggawe Layanan Tujuan
    Langkah 05: Ketik rincian lan wenehi jeneng kanggo tujuan sampeyan banjur klik sabanjure
    Nggawe Instance Anyar utawa Langganan Tujuan
    Langkah 06: Sawise digawe, sampeyan bisa ndeleng tujuan sampeyan ing conto sampeyan
    Instance Tujuan
    Langkah 07: Klik conto sampeyan lan klik "Atur Instance" kanggo mbukak Dashboard layanan tujuan sampeyan
    Ngatur Tujuan
    Langkah 08: Gawe Tujuan anyar kaya sing bakal digawe ing bagean Tujuan BTP
    Tujuan minangka Layanan
  2. Ikatan tujuan menyang aplikasi MTA utawa CAPM: Kanggo ngiket tujuan menyang aplikasi MTA utawa CAPM, sampeyan kudu nambah layanan tujuan menyang mta.yaml file kanggo aplikasi MTA utawa menyang package.json file kanggo aplikasi CAPM. Definisi layanan nyedhiyakake informasi sing dibutuhake kanggo nyambung menyang tujuan, kayata URL lan kredensial otentikasi.
  3. Gunakake tujuan: Ing kode aplikasi, sampeyan bisa nggunakake tujuan kanthi nggunakake perpustakaan klien sing cocog kanggo layanan sing sampeyan akses. Contone, yen sampeyan ngakses layanan OData, sampeyan bisa nggunakake model OData kerangka SAPUI5 kanggo nyambung menyang layanan kasebut.

Iki minangka conto carane sampeyan bisa nggunakake tujuan minangka layanan ing aplikasi MTA:

# mta.yaml _schema-version: "2.1" ID: my-mta version: 0.0.1 modul: - jeneng: my-modul type: nodejs path: my-modul mbutuhake: - jeneng: my-destination-service group: tujuan properti: jeneng: sumber daya-layanan-tujuanku: - jeneng: jinis layanan-tujuanku: org.cloudfoundry.managed-service properties: layanan: rencana layanan tujuan: paramèter lite: jeneng: url tujuanku: " "forwardAuthToken: bener apiEndpoint: " "

Ing conto iki, tujuan disambungake menyang aplikasi MTA minangka layanan kanthi nambahake a resources bagean menyang mta.yaml berkas. Definisi layanan kalebu sifat sing perlu kanggo nyambung menyang tujuan, kayata URL tujuan, titik pungkasan API, lan apa arep nerusake token otentikasi.

Kanggo usecase, kita duwe kode iki ing MTA.yaml

_schema-versi: '3.2' ID: mtaApp versi: 0.0.1 modul: - jeneng: mtaapp-approuter jinis: approuter.nodejs path: mtaapp-approuter mbutuhake: - jeneng: mtaApp_html_repo_runtime grup: tujuan properti: forwardAuthToken: jeneng palsu: ui5 url: 'https://ui5.sap.com' paramèter: disk-kuota: 256M memori: 256M - jeneng: mtaApp_ui_deployer jinis: com.sap.application.content path:. mbutuhake: - jeneng: mtaApp_html_repo_host paramèter: isi-target: bener mbangun-parameter: mbangun-asil: sumber daya mbutuhake: - artefak: - cfapp.zip jeneng: cfapp target-path: sumber daya / - jeneng: jinis cfapp: html5 path: cfapp build-parameters: build-result: dist builder: custom commands: - npm install - 'npm run build: cf' didhukung-platform: [] sumber daya: - jeneng: mtaApp_html_repo_runtime type: org.cloudfoundry.managed-service paramèter: layanan: html5-apps-repo service-plan: app-runtime - jeneng: mtaApp_html_repo_host tipe: org.cloudfoundry.managed-service paramèter: layanan: html5-apps-repo service-plan: app-host - jeneng: NorthwindTest jinis: org.cloudfoundry .parameter layanan sing dikelola: layanan: rencana layanan tujuan: paramèter lite: deploy_mode: html5-repo

Ing pungkasan kode ditambahake kanggo Tujuan.

Sawise tujuan kasebut minangka layanan, sampeyan bisa nggunakake kode kasebut kanthi nggunakake perpustakaan klien sing cocog kanggo layanan sing sampeyan akses. Contone, yen sampeyan ngakses layanan OData, sampeyan bisa nggunakake model OData kerangka SAPUI5 kanggo nyambung menyang layanan kasebut.

Pengarang


komentar

2 tanggapan kanggo "Akses Tujuan SAP BTP ing SAP UI5"

  1. Dixan Lal Thomas Avatar
    Dixan Lal Thomas

    Aku nyoba nelpon API dhaptar produk ing ngisor iki kanggo entuk dhaptar produk ing format JSON. Aku nemokake link API saka tab jaringan nalika ngakses SAP API Business HUB.

    https://DOMAIN/api/1.0/categories?$expand=products($top=10)
    Aku bisa njaluk respon nalika nelpon API langsung saka browser. Nanging, aku entuk kesalahan CORS nalika nelpon nggunakake JavaScript.

    ERROR:
    Akses kanggo njupuk ing 'https://DOMAIN/api/1.0/categories?$expand=products($top=10)' saka asal 'https://APPSERVICE1.azurewebsites.net' wis diblokir dening kabijakan CORS: Nilai saka header 'Access-Control-Allow-Credentials' ing respon yaiku "sing kudu 'bener' nalika mode kredensial panyuwunan 'kalebu'.

    Uga, ana sawetara panjalukan preflight sing diarani nalika nelpon API iki saka browser.

    Apa ana cara kanggo ngakses API iki?

    Apa aku kudu nambah token akses kanggo nelpon API iki?

    Apa ana ijin tambahan sing kudu diwenehake?

    Apa domain layanan appku kudu ditambahake ing sisih SAP?

    Matur nuwun bantuan sampeyan.

    1. Avatar Barry Allen
      Barry allen

      Kanggo ngatasi masalah CORS, tambahake url sampeyan ing BTP Destination. Banjur ngakses tujuan ing javascript sampeyan.
      Watch iki: https://www.youtube.com/watch?v=e9pYZ4adkWk&ab_channel=MyProjectIdeas
      Video Tujuan sing luwih relevan ana ing saluran YouTube.

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.