Apa bedane CDN lan Edge Computing?

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Konfigurasi jaringan angel dimangerteni, nanging teknologi kasebut nggawa inovasi kanggo kritéria bisnis lan karya industri. Komputasi pinggiran wis ngaktifake nggawe distribusi sumber daya kanggo organisasi sing luwih cedhak karo pinggiran jaringan kanggo nyedhiyakake kinerja lan latensi sing apik. Ing teknologi iki, beban kerja disebarake ing macem-macem infrastruktur sing ana ing macem-macem wilayah. Beda karo pernyataan kasebut, CDN diselehake ing server kanggo nyedhiyakake data cache, sing luwih dipercaya kanggo diakses. Teknologi kasebut minangka cara kanggo nyekel konten liwat jaringan server sing disebarake. Teknologi kasebut dadi populer amarga asil unik lan marem ing industri IT. Nanging saiki pitakonan ing kene muncul apa bedane CDN lan komputasi Edge.

Apa CDN?

CDN dikenal minangka jaringan pangiriman konten sing kasusun saka server kanggo nyekel data sing disalin. Data kasebut disebarake liwat jaringan CDN lan banjur diproses nalika ana panyuwunan pangguna. Amarga proses arsitektur iki, ora perlu nyimpen data ing server tengah. Kebutuhan kanggo server Tengah diindhari amarga proses data sing alon lan entuk latensi dhuwur. Iki minangka klompok server sing disebarake sacara global ing macem-macem wilayah. Server bisa bebarengan kanggo nggawe proses karya prasaja lan gampang. Arsitèktur wis mbantu nambah konektivitas jaringan. Server konvensional diselehake ing cedhak pangguna ing wilayah tartamtu.

Apa Edge Computing?

Komputasi pinggiran minangka jinis komputasi awan sing ngidini panyimpenan data lan pusat data komputasi sing cedhak karo sumber data nyedhiyakake pangiriman data kanthi cepet. Komputasi pinggiran ora diwatesi ing layanan konvensional. Teknologi kasebut mbantu nindakake petungan lan aplikasi kanthi otomatis tanpa server host. Teknologi wis nggawa sumber data nyedhaki jaringan pinggiran, sing dirancang kanggo pas karo kabutuhan industri. Iki mbantu nambah kinerja jaringan lan skalabilitas proses industri. Uga mbantu nyuda biaya bandwidth lan nambah kasedhiyan sumber data. Kinerja situs web uga nambah lan nyuda wektu muat.

Bedane antarane CDN lan komputasi Edge

S. ora. CDN Komputasi ujung
1. Jaringan pangiriman konten diselehake ing server konvensional sing cedhak karo pangguna utawa wilayah tartamtu. Iki ngidini distribusi pusat sumber data bisa nyedhaki pangguna.
2. Iku mbisakake nyekel isi liwat server. Teknologi kasebut ngidini pitungan lan mbukak aplikasi kanthi mandiri tanpa server host.
3. Ora mbantu nambah kualitas utawa kinerja jaringan. Kanthi bantuan jaringan CDN, kinerja komputasi pinggiran saya apik.

kesimpulan

Artikel ing ndhuwur bisa gampang ngerti bedane antarane komputasi pinggiran lan jaringan pangiriman konten. Sanajan beda-beda, ana sawetara persamaan, kayata teknologi loro-lorone sing mbantu ningkatake kinerja situs web lan nyuda wektu muat. Kaloro teknologi kasebut uga mbantu nambah pangiriman lan kasedhiyan konten. Dheweke mbantu nyuda biaya bandwidth lan nambah kepuasan pangguna. Edge bisa ndhukung AI, ML, lan akeh aliran komputasi.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.