Apa bedane Cloud Computing lan Edge Computing?

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

A maya nggawe lingkungan IT kanggo nuduhake sumber daya liwat jaringan. Beda karo pernyataan kasebut, komputasi minangka wujud komputasi ing ngendi pusat data dumunung luwih cedhak karo pangguna liwat pinggiran jaringan. Teknologi kasebut digunakake kanggo nangani beban kerja lan data sing saya tambah. Saben perusahaan mindhah bisnis menyang awan lan nggunakake aplikasi kanggo nggawe proyek luwih produktif. Amarga keuntungan sing apik saka komputasi awan, sekitar 70% perusahaan nggunakake aplikasi kasebut. Komputasi awan migunani kanggo prédhiksi wutah organisasi lan mbantu menehi solusi kanggo masalah wektu nyata ing industri kasebut. Lingkungan sing disebarake komputasi pinggiran wis mbantu nyimpen lan ngitung data kanthi cepet lan cepet. Saiki pitakonan muncul apa komputasi pinggiran lan komputasi Cloud padha? Ing kene kita bakal sinau bedane antarane komputasi pinggiran lan komputasi awan.

LIYANE

Komputasi pinggiran wis nyebabake lingkungan sing disebarake kanggo nyimpen data ing cedhak pangguna supaya ora latensi. Prosedur iki ora mbutuhake mindhai data; mula, akeh wektu sing disimpen. Saben pangguna njaluk panjaluk, awan kasebut teka menyang pangguna kanggo nanggepi panjaluk kasebut, lan data rinci diproses. Mesin virtual digunakake minangka sumber data sing ana ing ngendi informasi diprodhuksi. Wis ngaktifake penyebaran sumber daya komputasi kanthi saluran transmisi supaya gampang ngrampungake syarat kasebut. Ana akeh kaluwihan saka komputasi Edge, kayata

  • Wis mbantu nyedhiyakake keamanan jaringan kanggo ngindhari panyerang lan nylametake sistem saka kegagalan daya yen ana DDoS.
  • Wis mbantu nambah efisiensi lan produktivitas jaringan kanthi nyuda latensi.

Cloud Computing

Komputasi awan minangka teknologi sing nggunakake macem-macem sumber daya liwat akses server lan jaringan. Ana telung model komputasi awan sadurunge: platform minangka layanan, piranti lunak minangka layanan, lan infrastruktur minangka layanan. Saben model mbisakake fitur lan paket unik kanggo pangguna supaya bisa nemu aplikasi kasebut.

  • Platform minangka layanan mbantu pangguna kanggo ngetrapake piranti lunak lan awan menyang platform kasebut. Ing model iki, pangguna bisa uga ora njaga OS lan konektivitas internet.
  • Piranti lunak minangka layanan mbantu pangguna nggunakake layanan hosting awan.
  • Infrastruktur duwe layanan sing ngidini pangguna ngawasi lan nangani OS lan panyimpenan.

Pangguna malah bisa milih model pambayaran kanggo entuk model sing fleksibel, kayata model bayar saben panggunaan. Model bayar saben panggunaan ngidini pangguna mbayar sumber daya sing wis digunakake. Tagihan kasebut uga kalebu wektu panggunaan. Iku uga mbantu kanggo ngoptimalake biaya kanggo pangguna.

Bedane antarane Cloud Computing lan Edge Computing

S.No maya Komputasi ujung
1. Komputasi awan diadegake kanggo ngembangake lan nggunakake basa pamrograman. komputasi pinggiran mbisakake macem-macem program aplikasi karo Times mlaku beda.
2. Ana aplikasi panyimpenan sing digunakake komputasi awan, kayata Amazon EC2, Google Cloud, lan liya-liyane. Data disimpen ing sistem pinggiran mung.
3. Iki ngidini data hosting sing disesuaikan kanggo disimpen ing web. Pangguna anyar bisa nyambungake sistem menyang jaringan. Dheweke uga bisa mbangun jaringan.

kesimpulan

Teknologi komputasi awan lan komputasi pinggiran beda-beda amarga fitur lan teorema dhasar sing digunakake. Komputasi pinggiran wis nambah komputasi awan, amarga akeh organisasi sing nggunakake Teknologi pinggiran tinimbang komputasi awan.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.