Apa IoT Edge Computing?

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Sembarang sistem hardware utawa piranti fisik sing nampa lan ngirim data liwat jaringan tanpa keterlibatan manungsa minangka sistem Internet of Things. Sistem IoT biasane beroperasi kanthi ngirim, nampa, lan ngevaluasi data ing loop umpan balik kanthi terus-terusan. AI lan ML bisa nindakake analisis ing wektu nyata liwat IoT. Yen ana apa-apa sing diarani pinter, IoT biasane diwenehake. Ing artikel iki, kita bakal njupuk informasi babagan komputasi IoT Edge.

Apa IoT Edge Computing?

Masang obyek fisik sing nyata ing internet diarani Internet of Things (IoT). Komputasi pinggiran IoT nggunakake pamrosesan data ing pinggir jaringan kanggo ningkatake kinerja sistem IoT. Latensi nol diprodhuksi kanthi ngolah data ing cedhak utawa ing panggonan asal. Piranti IoT sing nindakake tugas sensitif wektu bisa uga ora bisa digunakake kanthi bener. IT perusahaan bisa entuk keuntungan kaya layanan sing luwih cepet lan bisa dipercaya, pengalaman klien sing luwih apik, lan analitik wektu nyata ing situs.

Kepiye hubungane IoT lan Edge?

Komputasi pinggiran lan Internet of Things (IoT) ana gandhengane amarga komputasi pinggiran ngrampungake masalah IoT kaya latensi lan kemacetan jaringan. Kapadhetan dhuwur saka piranti IoT, kabutuhan kinerja, lan volume data sing diasilake nyebabake kemacetan jaringan. Jaringan kasebut ngalami stres sing durung tau ana sadurunge amarga syarat latensi sing sithik lan sambungan sing bisa dipercaya kanggo piranti IoT sing kritis misi.

Komputasi pinggiran minangka praktik nempatake sumber daya komputasi, panyimpenan, lan jaringan luwih cedhak karo pangguna pungkasan lan adoh saka inti jaringan. Piranti IoT bisa dienggo tanpa ngirim lalu lintas menyang pusat data pusat kanthi nggunakake sumber daya sing luwih cedhak karo piranti IoT. Kinerja tambah, lan bandwidth sing dibutuhake suda minangka asil.

Kaluwihan saka IoT Edge Computing

Low Latency: Piranti IoT asring duwe syarat daya sing sithik lan kapasitas pangolahan lan panyimpenan sing winates.

Reliabilitas sambungan: Nalika piranti IoT pindhah saka gadget keren menyang infrastruktur penting, sambungan sing bisa dipercaya iku penting. Biaya operasional (OpEx) sing luwih murah amarga panggunaan bandwidth sing luwih murah lan kabutuhan ruang pusat data sing luwih sithik.

keamanan: Keamanan sing luwih dhuwur amarga kurang sambungan menyang jagad njaba lan kurang papan kanggo gerakan lateral.

kasedhiyan: Iki mlaku ing kahanan konektivitas maya ora ana utawa ora ana.

Gunakake kasus IoT Edge Computing

Kendaraan Otonomi: Kendaraan otonom kudu mutusake apa arep mandheg kanggo nyebrang pejalan kaki ing ngarepe. Kajaba iku, kendaraan sing nggunakake teknologi pinggiran bisa sesambungan luwih efektif amarga bisa ngobrol karo kendaraan liyane.

Peralatan medis: Pemantau kesehatan lan peralatan medis liyane sing bisa dipakai bisa mbantu pasien ngawasi penyakit kronis. Bisa langsung ngabari caretakers nalika bantuan dibutuhake, duweni potensi nylametake nyawa.

Solusi keamanan: Teknologi komputasi pinggiran bisa mbantu sistem pengawasan keamanan kanthi nanggepi serangan kanthi cepet. Sistem keamanan bisa ngerteni kemungkinan bebaya lan langsung menehi kabar marang pangguna babagan risiko kasebut.

Piranti pinter: Piranti kasebut bisa sinau kanggo mangerteni printah swara minangka pesenan sing prasaja. Sanajan akses internet ilang, nguripake utawa mateni lampu utawa ngganti setelan termostat isih bisa ditindakake.

kesimpulan

Komputasi pinggiran bakal nyebar kanthi padha karo IoT. Ngurangi latensi, ngenthengake beban ing internet, nambah privasi lan keamanan, lan nyuda biaya manajemen data kabeh mupangat yen bisa mriksa data luwih cedhak karo sumber kasebut.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.