Apa Platform Komputasi Edge?

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Nalika kita ndeleng platform komputasi pinggiran, iku platform sing ana ing cedhak lokasi fisik saka wong, bisa uga pangguna, utawa sumber data. Iki kedadeyan nalika ana ing cedhak salah sawijining wilayah supaya bisa entuk manfaat kanggo pangguna, nyedhiyakake jaringan data sing luwih cepet, lan nyedhiyakake sumber layanan sing bisa dipercaya. Ing kontras, yen kita ndeleng sisih perusahaan, perusahaan entuk manfaat saka keluwesan layanan komputasi awan hibrida. Platform komputasi awan edge mbantu pangguna kanthi data supaya bisa diatur kanthi wajar lan bisa digunakake kanthi cepet kanthi sumber data sing apik kanthi wutah sing luwih cepet.

Apa Platform Komputasi Edge?

Platform komputasi awan edge minangka platform skala gedhe sing bisa digunakake ing rute paling cepet kanggo pangguna. Iki minangka salah sawijining perusahaan paling gedhe sing digunakake kanggo nyebarake blumbang sing paling akeh sumber daya ing ndonya. Platform komputasi maya Edge minangka platform sing digunakake kanggo nggedhekake keseragaman lingkungan saka basis data pusat saka pusat data menyang lokasi fisik wong loro, yaiku pangguna, lan uga data. Iku padha karo strategi maya hibrida amarga bisa mbukak beban kerja sing padha ing sumber daya sing dadi pusat data lan uga ing infrastruktur awan umum. Iki uga kalebu layanan web amazon, Microsoft Azure, lan layanan maya google, sing makarya kanggo ngluwihi layanan awan saka ora mung siji lokasi menyang luwih akeh panggonan.

Apa keuntungan paling dhuwur saka Edge Cloud Computing?

1. Layanan luwih cepet

Nyedhiyakake layanan sing luwih cepet lan luwih dipercaya kanthi biaya sing luwih murah, saengga bisa milih kanthi gampang. Kanggo umume pangguna, komputasi awan edge bisa digunakake minangka sumber awan sing paling cepet lan konsisten.

2. Ngurangi biaya

Komputasi awan Edge nyuda biaya pangguna lan ngindhari watesan bandwidth kanggo pangguna. Iku nyuda wektu tundha kanggo layanan kanggo pangguna lan ngindhari watesan pangguna.

3. Kemampuan kanggo bisa ing situs

Kauntungan utama komputasi awan edge yaiku bisa digunakake ing situs kanggo pangguna lan sumber data, nyegah pangguna saka saben kerumitan lan bisa digunakake kanthi cepet lan ajeg.

 

Apa jinis platform komputasi Edge?

1. Alef Private Edge Platform

Iku platform komputasi basis New York sing didegaké ing 2009. Platform komputasi iki wis diatur kanggo nyedhiyani layanan kanggo sektor industri, pendidikan, pamaréntah, lan kesehatan.

2. IoT Edge

Azure IoT Edge minangka platform sing disetel minangka jinis platform cloud-to-edge cerdas Microsoft. IoT Edge minangka platform komputasi sing nyedhiyakake solusi kanggo suite kasebut.

3. Clear-Blade

Platform komputasi iki minangka platform berbasis Austin sing didegaké ing 2007. Platform komputasi pinggiran iki nyedhiyakake IoT sing bisa diukur kanggo aplikasi kanggo lingkungan industri.

 

Panggunaan Platform Komputasi Edge?

1. keamanan

Iki nyedhiyakake keamanan kanggo keprihatinan sing penting kanggo pangolahan data pinggiran, sing kedadeyan ing lokasi pangguna lan sumber data sing adoh saka departemen IT.

2. Aktifake

Iki minangka kasus panggunaan utama kanggo pangguna lan lingkungan platform komputasi pusat data. Platform iki nyedhiyakake layanan data lan mbantu nindakake tindakan otomatis tanpa data sing kenthel.

3. Prasarana

Nyedhiyakake infrastruktur sing apik kanggo pangguna sing bisa nyimpen data ing lingkungan greenfield sing sampurna. Iki menehi pangguna fasilitas kanggo mbukak kunci efisiensi biaya.

kesimpulan

Dadi, kita bisa nyimpulake yen platform komputasi pinggiran minangka platform sing nyedhiyakake fasilitas kanggo para pangguna kanggo tuwuh saka papan kasebut, lan uga nawakake akeh layanan kanggo dheweke supaya bisa kerja kanthi efisien kanthi biaya sing sithik.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.