Apa Solusi Platform Komputasi Edge?

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Platform komputasi pinggiran nyuda efisiensi kanthi ngedhunake rega data sing pindhah saka sak panggonan menyang panggonan liyane. Uga nyuda wektu sing dibutuhake kanggo nransfer data ngarep lan mburi. Uga nyuda tekanan ing pusat data lan awan. Iku mung nyuda biaya amarga sumber data lan layanan ora perlu maneh kanggo ndhukung data. Pusat data bisa digunakake kanthi keliling efek langsung disambungake menyang lingkungan data. Solusi komputasi pinggiran migunani kanggo Internet of Things (IoT) amarga layanan IoT nirkabel lan dumunung ing wilayah sing adoh. Artikel iki bakal mbantu wong ngatasi masalah lan nemokake solusi. Dadi, ing artikel iki, kita bakal sinau jawaban sing diwenehake dening platform komputasi Edge lan kepiye migunani kanggo pangguna.

Apa Solusi Platform Komputasi Edge?

Platform komputasi pinggiran nyedhiyakake macem-macem platform kanggo pangguna kanggo ngrampungake masalah sing ana ing bisnis utawa perusahaan. Platform komputasi Edge ngidini pangolahan data wektu nyata pangguna adoh saka pusat data lan awan tengah. Komputasi pinggiran ngoptimalake sumber data, cache, lan buffer. Iku uga mbantu nerjemahake data sing ditampa saka piranti pinggiran lan layanan IoT menyang cara sing bisa dianalisis lan diproses. Miturut laporan 2021 saka Yayasan Linux babagan panyebaran ing mangsa ngarep, panyebaran kasebut bakal ana ing 40% antarane 2019 lan 2028 amarga kudu nyukupi kabutuhan lan panjaluk perusahaan. Solusi komputasi mbantu supaya tetep nyebarake kanthi ngaktifake layanan aplikasi kanggo pangguna. Nyedhiyakake akses lan infrastruktur sing aman menyang app, sing ngidini pangguna.

Solusi sing Diwenehake dening Edge Computing Platform

1. Dhukungan Aplikasi

Sawise ngaktifake layanan app lan deploying platform komputasi pinggiran 40% antarane 2019- 2028. Dhukungan aplikasi wis mbantu layanan app, nyedhiyani kedhaftar karo keamanan lan infrastruktur apik.

2. Wawasan Analitik

Titik pungkasan banget kaganggu, saengga bisa ditantang amarga menehi kontrol data lan visibilitas wektu lan proses bisnis. Iki menehi dashboard, sing analitis, kanggo ngawasi kabeh pinggiran sing diwenehake liwat IT.

3. keamanan

Iki nyedhiyakake keamanan data kanggo pangguna lan mbantu dheweke nyimpen data ing portal kasebut. Gampang kanggo duwe akses menyang komputasi awan edge. Biaya platform komputasi pinggiran nominal; pangguna bisa cepet pindhah menyang.

Service ulah
Dhukungan aplikasi Nyedhiyakake dhukungan layanan aplikasi nalika panyebaran
Wawasan analitik Nyedhiyakake dashboard kanggo ngawasi analitis.
keamanan Keamanan Data

kesimpulan

Dadi, kita bisa nyimpulake yen platform komputasi Edge nyedhiyakake solusi kanggo pangguna sing bisa nggunakake lan ngembangake bisnis lan perusahaan lan ngrampungake masalah kanthi cepet. Solusi kanggo nemtokake masalah wektu nyata. Dadi, solusi kasebut konstruktif kanggo pangguna supaya bisa cepet-cepet ngrampungake perkara kasebut lan nggawe karyane gampang lan mantep tanpa alangan utawa wektu tundha.

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.