Apa Virtualisasi komputasi Edge?

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Komputasi pinggiran dimaksudake kanggo ngetrapake pusat data ing njaba jaringan, nggunakake teknologi inovatif lan piranti cerdas. Fungsi utama komputasi Edge yaiku ngolah data kanthi rapet menyang sumber data lan mbukak ing lingkungan virtual. Dheweke nglindhungi data lan ngamanake informasi sing dituduhake dening pelanggan, lan ngolah data sing padha liwat jaringan supaya ora latensi. Nggunakake IoT kanggo ngolah lan nganalisa data ing arsitektur. Mesin virtual utawa virtualisasi minangka bagean penting saka komputasi Edge sing mbantu ngemot data kanthi cepet ing antarane server. Amarga virtualisasi komputasi Edge, pangolahan data dadi gampang lan cepet. Ayo njupuk sawetara informasi babagan virtualisasi komputasi pinggiran bebarengan karo keuntungane.

Apa itu Edge Computing Virtualization?

Komputasi pinggiran multi-akses dipercaya kanthi virtualisasi kanggo mindhah data ing antarane server. Jaringan kasebut, kayata router, tautan radio, menara radio, lan simpul jaringan sel cilik, ditemokake ing tandha klien sing ngidini latensi sithik kanggo klien. Arsitektur MEC mbisakake layanan komputasi lan jaringan mbukak kanthi nggunakake macem-macem program mesin virtual kanggo nyedhiyakake solusi kanggo latensi data. Ana rong komponen utama virtualisasi sing mbantu entuk kinerja sing luwih apik ing asil kanggo pelanggan.

Komponen utama saka Edge Computing Virtualization

Kontainer

Kontainer mbantu ngirim aplikasi liwat jaringan komputasi Edge sing kalebu wadhah docker lan LINUX.

Unikernels

Unikernels iku siji-wektu nggunakake aplikasi sing ukurane cilik nanging fleksibel kanggo lingkungan komputasi pinggiran IoT. Iku mbantu nyedhiyakake keamanan kanthi kerentanan unik. Fitur unik yaiku nalika serangan, data ora bakal dipisahake saka kernel liyane.

Wuku saka Edge Computing Virtualization

  • Virtualisasi bisa digunakake ing desktop kanggo nggawe lingkungan kanthi macem-macem mesin fisik sekaligus.
  • Server virtualisasi ngidini sawetara fungsi kanggo mbukak server bebarengan.
  • Iki digunakake nalika OS ngidini mesin fisik mbukak liwat sawetara sistem operasi.
  • Sampeyan kudu nambah kacepetan kanggo perusahaan kanthi informasi sing gampang diakses kanggo dheweke.
  • Iku wis mbantu ing deploying mesin saka fisik menyang maya virtual. Dadi jumlah mesin fisik bakal suda lan dadi pesaing sing luwih kuat.
  • Iku tanggung jawab kanggo nggawe jaringan sing bisa nangani IoT lan nyambungake karo bandwidth dhuwur.

kesimpulan

Virtualisasi komputasi pinggiran nduweni akeh kaluwihan kanggo ngolah data liwat mesin virtual lan uga mbantu nyepetake proses kanthi ngidini sawetara fungsi ing siji wektu. Panyebaran data liwat mesin virtual minangka kauntungan banget saka teknologi iki, sing paling umum ing perusahaan kanthi latensi sing sithik. Dadi, virtualisasi minangka bagean penting saka arsitektur komputasi pinggiran.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.