Aplikasi Edge Computing

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Komputasi pinggiran wis nggawa inovasi ing aplikasi panyimpenan lan pangolahan. Dampak teknologi komputasi Edge bisa dideleng ing bisnis lan siklus sing wis nganyarke versi bisnis sajrone sepuluh taun. Sanajan sawetara layanan kaya bandwidth jaringan lan skala rada angel, latensi awan wis maju lan mbantu akeh. Organisasi pindhah menyang awan lan nggawe manajemen data gampang kanthi layanan otomatis. Iku akeh keuntungan saka komputasi Edge babagan latensi, keamanan, linuwih, lan skala. Ana akeh conto langsung saka aplikasi komputasi pinggiran, kang rembugan luwih.

Aplikasi Edge Computing

1. Otonom

Iki minangka layanan sing diwenehake ing kendaraan kanggo nggawe konvoi otomatis. Layanan kasebut ditindakake kanggo ngirit bahan bakar lan uga nyuda kemacetan. Kanthi adaptasi aplikasi iki, sumber daya manungsa bisa diabaikan utawa dikurangi, lan kendaraan bisa menehi layanan sing padha tanpa manungsa.

Contone, Layanan kasebut paling dhuwur ing truk Converse, ing ngendi driver ora dibutuhake, lan truk bisa komunikasi karo saben liyane. Proses kasebut diterusake kanthi bantuan awan, lan transportasi produk utawa barang dadi luwih murah.

2. Pangolahan video

Layanan kasebut wis diadopsi dening akeh mitra sing entuk bathi akeh. Sing paling penting yaiku streaming data utawa streaming video wis bisa diakses kanthi latensi sing sithik. Kualitas gambar uga saya tambah, lan pengalaman pangguna uga saya apik. Nalika layanan diadaptasi, kepuasan pangguna uga saya tambah.

Contone: nalika streaming ing YouTube, video biasane macet lan butuh sawetara menit kanggo mbukak, sing gampang nesu lan nyuda pengalaman pangguna. Nanging kanthi adaptasi aplikasi iki, saiki streaming dadi gampang lan nyedhiyakake aliran sing lancar.

3. Layanan darurat

Ing sektor kesehatan, darurat teka nalika pasien ora bisa tekan rumah sakit kanthi tepat. Nanging banjur, solusi kanggo skenario iki kedadeyan kanthi nglengkapi ambulans, sing wis nggawa owah-owahan sing signifikan kanthi nggunakake Teknologi 5G. Layanan kasebut ngasilake data sing njamin perawatan cepet. Tekan wektu uga bisa menehi dokter luwih akeh wektu kanggo nylametake nyawa lan diagnosa masalah kanthi cepet.

Contone, alat kasebut digawe kanthi keamanan kanggo ngolah gambar lan swara kanggo mangerteni aktivitas lan nyegah kebocoran data. Wis mbantu nyambungake pasien karo rumah sakit utawa dokter multi-spesialis.

4. Game

Game sadurunge ora duwe pengalaman sing padha karo awan. Live game karo wong sing dikasihi ing liyane lan donya uga wis dadi gampang. Sampeyan uga bisa komunikasi karo kanca-kanca lan njupuk pengalaman game langsung karo maya.

Contone, pubg game populer uga wis nggunakake awan kanggo nyedhiyakake pengalaman game langsung kanggo pangguna.

kesimpulan

Kanthi nggunakake aplikasi, dadi luwih gampang lan ngrampungake akeh skenario. Aplikasi kasebut wis kabukten minangka boom ing komputasi pinggiran. Ing kabeh faktor, teknologi lan IoT wis akeh owah-owahan lan mbantu ngatasi beban kerja. Saiki wis gampang kanggo nangani lalu lintas server.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.