Arsitektur Edge Computing

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Komputasi pinggiran dumadi ing utawa cedhak karo lokasi fisik pangguna utawa sumber data. Pangguna entuk layanan sing luwih cepet lan bisa dipercaya kanthi pengalaman pangguna sing luwih apik nalika layanan komputasi luwih cedhak karo wilayah kasebut. Bisnis entuk bathi kanthi bisa ndhukung aplikasi sing sensitif latensi, tren spot, lan nyedhiyakake barang lan layanan sing luwih apik. Komputasi pinggiran minangka cara perusahaan bisa ngukur infrastruktur terpusat kanggo nyukupi panjaluk piranti lan data sing saya tambah akeh kanthi nggunakake lan nyebarake sumber daya sing dienggo bareng ing pirang-pirang lokasi. Ayo sinau babagan macem-macem lapisan ing arsitektur komputasi pinggiran.

Arsitektur Edge Computing

Data diproses lan dilindhungi undhang-undhang luwih cedhak karo piranti pangguna menyang latensi-pusat data pinggiran kanthi panyimpenan langsung dipasang ing mesin sing cedhak karo panyuwunan pangguna. Ana macem-macem lapisan sing duwe fungsi tambahan kanggo nindakake aplikasi kanthi cepet lan efisien.

Lapisan pisanan, utawa lapisan ndhuwur, yaiku lapisan pusat data awan. Lapisan iki kasusun saka pusat data Pusat lan pusat data regional. Iki minangka wakil pungkasan saka informasi sing nyambungake pusat data pusat menyang pusat data regional lan diandelake dening aplikasi lokal. Lapisan ndhuwur iku penting ing arsitektur komputasi pinggiran.

Lapisan sabanjure dikenal minangka lapisan, dumadi saka pusat data lan gateway internet. Dumunung ing jaringan area lokal utawa jaringan 5G kanggo nggawe pangolahan sing apik lan lancar. Lapisan kasebut uga kalebu IoT utawa piranti cerdas kayata ponsel, laptop, tablet, lan liya-liyane sing bisa komunikasi liwat jaringan pribadi kayata Bluetooth. Kajaba iku, bisa uga ana akeh pusat data lan piranti sing dibutuhake kanggo nggampangake bisnis.

Contone, yen kita mbutuhake mbukak cabang tambahan bisnis kita ing negara utawa lokasi sing beda-beda, data kasebut kudu padha karo liyane. Dadi kudu disambungake karo saben Toko utawa bisnis kanggo data sing padha ing saben situs. Ing kene arsitektur komputasi Edge digunakake karo sawetara pusat data sing dibutuhake kanggo bisnis ing macem-macem lokasi. Iki uga dikenal minangka sistem pos kanggo rantai bisnis.

Database ing Arsitektur

Ing lapisan beda, nalika server database diinstal ing pusat data Central lan disambungake menyang pusat data regional, lapisan ndhuwur diaktifake.

Sawise iku, server database diinstal ing Adelaide lan langsung nyambung karo piranti IoT kanthi ngidini ijin kanggo ngolah data tanpa gagal jaringan, saengga mesin saiki bisa ngolah data kanthi efisien.

Keuntungan saka macem-macem lapisan ing arsitektur

  • Instalasi database lan pangolahan data dadi gampang.
  • Ana jaminan manawa data bakal kasedhiya sanajan jaringan gagal lan ora bakal ilang.
  • Nalika pangolahan data disebarake menyang lapisan sing beda-beda, ana kemungkinan gedhe kanggo entuk kacepetan, efisiensi bandwidth, lan keamanan luwih akeh.
  • Ing wektu latensi jaringan, arsitektur bakal ngidini pangguna entuk tumindak sing responsif banget kanggo panjaluk data. Mula ngrampungake masalah latensi lan nambah kepuasan pelanggan.
  • Data bakal kasedhiya kabeh wektu lan bakal responsif wektu nyata.

kesimpulan

Kanthi nyebarake karya ing antarane lapisan sing beda-beda, proyek siji lapisan dadi kurang lan bisa ditindakake kanthi cepet. Ana akeh keuntungan liyane saka arsitektur komputasi Edge, amarga efisiensi aplikasi lan kepuasan pelanggan saya tambah. Akeh masalah wektu nyata minangka asil, lan data dadi responsif banget. Saiki gampang kanggo ngolah data saka endi wae ing saindenging jagad.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.