Bedane antarane Web Dynpro ABAP lan Web Dynpro Java

by | Jun 7, 2019 | SAP Web Dynpro

Home » SAP » SAP Web Dynpro » Bedane antarane Web Dynpro ABAP lan Web Dynpro Java

Pambuka - kirim iki minangka bagéan saka SAP ABAP Web Dynpro seri.

Pambuka

Web Dynpro minangka kerangka kerja sing digunakake kanggo ngrancang aplikasi UI basis web. Kita bisa nggunakake Web Dynpro ing loro JAVA lan basa pemrograman ABAP. Loro-lorone digunakake kanthi cara sing nggabungake lingkungan grafis sing kalebu unsur UI khusus sing mbantu mbangun UI sing menarik lan banjur nyebabake minimalake upaya coding.

Web Dynpro ABAP

Minangka diterangno ing pungkasan artikel, Web Dynpro ABAP nggabungake meja kerja ABAP lengkap ing ngrancang aplikasi UI adhedhasar web. Siji kudu duwe katrampilan ing pemrograman ABAP, Objek ABAP, konsep Database lan alat Pengembangan kanggo ngembangake aplikasi kasebut. Aplikasi adhedhasar ABAP bisa digawe ing siji sistem lan bisa diangkut menyang server tujuan kanthi bantuan panyuwunan transportasi kaya obyek ABAP liyane.

Web Dynpro Jawa

Web Dynpro JAVA entuk sukses komersial sing rada kurang dibandhingake karo web Dynpro kanggo ABAP sanajan dienal setaun sadurunge yaiku ing taun 2004. Dadi miturut SAP, iki wis diselehake ing kahanan pangopènan sing tegese bakal didhukung nganti wektu, sembarang kewan omo bakal didandani. Web Dynpro program JAVA dieksekusi dening server JAVA sing ngakses sistem remot kanggo entuk fungsi bisnis, dene obyek model dibutuhake supaya bisa nggabungake fungsi komunikasi.

Bedane antarane web Dynpro ABAP lan Web Dynpro Java

  1. WEB DYNPRO JAVA dikenalake pisanan dening SAP yaiku ing 2004 nalika WEB DYNPRO ABAP dikenalake ing taun 2005 amarga popularitas WEB DYNPRO JAVA sing kurang saka iku ing negara pangopènan miturut aturan SAP.
  2. Iku luwih gampang kanggo ngeterake program WEB DYNPRO ABAP saka siji server menyang server tujuan nggunakake panyuwunan transportasi nalika program WEB DYNPRO JAVA kudu diangkut dening SAP Net Weaver Development Infrastructure (NWDI). Tegese yen pengin mindhah pangowahan saka siji server menyang server liyane, kudu nginstal NWDI tambahan.
  3. Amarga WEB DYNPRO ABAP digabungake menyang meja kerja ABAP, akses database gampang, kaya ing program laporan lan modul fungsi. Siji bisa ngakses database langsung nggunakake statement pilih. Nalika ing WEB DYNPRO JAVA, BAPIs (Business Application Programming Interfaces) dibutuhake supaya bisa mangan logika bisnis.
  4. Aplikasi WEB DYNPRO ABAP bisa disesuaikan ing tingkat aplikasi lan tingkat komponen. Konfigurasi iki rampung ing wektu desain sing nawakake akeh keluwesan lan pangembang bisa ngganti tampilan UI, cukup gampang kanggo nyukupi syarat bisnis. Iki ora kanggo kustomisasi aplikasi WEB DYNPRO JAVA amarga komponen pangembangan khusus (DC) kudu digawe ing studio pangembang Net Weaver.
  5. Kanthi kabeh poin sing kadhaptar, kita bisa kanthi gampang ngringkes manawa Web Dynpro kanggo ABAP minangka pilihan sing luwih apik kanthi keluwesan luwih akeh dibandhingake karo Web Dynpro kanggo JAVA.

Pengarang

0 Komentar

Kirim Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Pengarang