Kepiye carane nulis pitakon SOQL lintas-obyek ("munggah")

by | Aug 2, 2021 | Salesforce

Home » Salesforce » Kepiye carane nulis pitakon SOQL lintas-obyek ("munggah")

Pambuka

Cross-Object SOQL query minangka topik lanjutan ing SOQL. Kita nggunakake topik iki nalika kita duwe hubungan antarane obyek. Iki kaya pitakon rantai obyek sing ana gandhengane. Umume kita nggunakake luwih akeh pitakon Cross-Object iki ing Salesforce yen pangembang kudu ngliwati obyek sing gegandhengan.

Sadurunge miwiti pitakon, luwih becik ngerti obyek sing ana gandhengane. Upaminipun kita duwe obyek sing disebut akun lan ngemot rincian akun kabeh karyawan. Saiki, kita duwe obyek liyane sing diarani kontak sing digawe adhedhasar referensi saka Akun. Saiki, sing akun kene dikenal minangka Parent Obyek lan kontak kene dikenal minangka Child Object. Iku tegese kabeh data sing ana ing kontak yaiku soko sing gegandhengan karo Akun. Kabeh obyek master-detail uga kalebu ing kategori "Parent-Child".

hubungan anak karo wong tuwa

Lintas munggah

Ing kene, ing Upwards Traversal kita takon obyek anak kanthi bantuan obyek induke. Mulane dikenal minangka hubungan anak-kanggo-wong tuwa. Kita milih obyek induk kanggo pitakon kolom nggunakake notasi titik kanthi bantuan properti relationshipName sing nyekel referensi kanggo obyek induk. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ndeleng manawa asil pungkasan pitakon bakal ngemot data saka loro obyek kasebut. Ayo ndeleng cara kerjane ing conto ing ngisor iki.
Sintaks:

PILIH , . Saka

Conto

Ing kene kita bakal menehi conto sing gampang kanggo mangerteni traversal munggah saka query SOQL

  • PILIH Jeneng, Jeneng Akun, Akun. Telpon Saka LIMIT Kontak 5

Kene, akun ing kontak query minangka obyek induk lan kontak yaiku obyek bocah. Kanggo nelpon lapangan saka obyek induk liwat bocah, kita nggunakake notasi titik kaya sing dituduhake ing ndhuwur. Uga, relationshipName ing kene padha karo jeneng obyek induk yaiku Akun.

output

Saiki nalika sampeyan ngetik pitakon iki ing editor pitakon, kita entuk asil ing ngisor iki minangka output ...

pitakon SOQL lintas-obyek ("munggah")

Panjelasan

Ana telung kolom ing output nalika kita milih telung kolom ing pitakonan saka obyek Kontak. Nanging ing kene lapangan pisanan saka kontak lan loro liyane saka ing akun obyek. Sing amarga kita transverse saka kontak kanggo akun obyek nggunakake notasi titik minangka Kontak minangka anak saka Akun. Lan yen sampeyan mirsani kita entuk mung 5 cathetan amarga kita nyetel watesan ana.

penting Wigati

Kanthi cara sing padha, kita uga bisa nggawe rantai kanggo obyek wong tuwa sing dadi topik sing rumit. Kita uga bisa transverse menyang obyek tiyang sepah kang kanthi nggunakake maneh notasi titik minangka extension. Kanthi nggunakake iki sampeyan bisa njupuk sembarang lapangan saka obyek sembarang nalika padha gegandhengan karo siji liyane nanging ora sawetara obyek liyane, tho, sampeyan duwe requirement kanggo njupuk kolom mung nalika padha related kanggo saben liyane. Ing kasus panggunaan iki, konsep "__c" lan "__r" teka ing gambar. Kanggo sinau babagan iki, maca kene.

reference

https://www.sfdc99.com/2013/06/09/example-how-to-write-a-cross-object-soql-query/

https://www.salesforcetutorial.com/relationship-queries-salesforce/

0 Komentar

Kirim Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Pengarang