Infrastruktur Edge Computing

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Komputasi pinggiran disebarake ing lokasi fisik sing disambungake liwat server kanggo pangolahan data. Produksi lan konsumsi data digawe luwih cedhak karo pangguna kanggo pangiriman cepet. Penambahan jaringan IoT lan 5G sing cepet wis nambah pangolahan jumlah data. Tanpa nggunakake teknologi komputasi, data mbutuhake wektu luwih akeh kanggo diproses. Ing kene kita bakal sinau babagan infrastruktur komputasi pinggiran.

Infrastruktur Edge Computing

Ana limang aspek utama infrastruktur komputasi pinggiran. Lima aspek kasebut nduweni peran penting ing proses lengkap komputasi pinggiran.

Lokasi fisik: Komputasi pinggiran dumunung sacara fisik kanggo nyambungake wong lan barang karo server. Anane komputasi awan ora bisa diganti ing pasar bisnis lan liya-liyane.

Iku: Ing proses konektivitas komputasi pinggiran, barang kasebut diwakili karo IoT lan kabeh piranti lan barang fisik sing kasedhiya. Edge mbantu nyambungake wong lan samubarang liwat server. Amarga akeh konektivitas, lalu lintas digawe, sing disebarake lan dikelola dening komputasi pinggiran. Tanpa piranti cerdas anyar, teknologi ora bisa nerusake kaya saiki.

wong: Wong ing kene diwakili minangka pangguna utawa kesempatan bisnis, sing nggunakake sumber daya lan ing wektu sing padha nggunakake sumber daya. Kebutuhan teknologi lan barang ing saben sektor beda-beda. Kadhangkala disambungake karo barang-barang lan kadhangkala diputus saka samubarang sing dikarepake.

Sambungan: Sambungan kudu digawe kanggo komunikasi antarane barang lan wong. Sambungan iki mung bisa ditindakake karo Edge, sing bisa uga gumantung utawa ora gumantung marang samubarang. Multiple sambungan disebarake ing saindhenging donya kanggo pangolahan data ing wangun paket cilik lan njupuk asil kanggo pangguna. Mula ora ana pinggiran siji-sijia sing kasedhiya ing donya.

inti: komputasi pinggiran nggunakake inti skala hiper kanggo ngirim panjalukan lan aplikasi kanthi lancar.

Unsur infrastruktur komputasi Edge

Pangolahan informasi: Kanggo pangolahan informasi, hardware lan piranti lunak dibutuhake. Proses pangolahan informasi kasebut rumit banget, amarga sawetara proses filtrasi data digunakake kanggo nyederhanakake tugas, lan analytics sing luwih maju digunakake. Kanthi bantuan sinau mesin, panyimpenan kapasitas sing luwih akeh lan nyopir otonom bisa kasedhiya.

Lokasi: Edge luwih cedhak karo Edge saka panjalukan sing digawe dening pangguna. Iki nggunakake pembelajaran mesin, intelijen buatan, lan sensor kanggo ngawasi driver lan panjaluk ing bentuk paket. Kanthi nyebarake luwih cedhak karo pangguna lan pangolahan data dadi cepet.

kesimpulan

Komputasi pinggiran uga gumantung marang lokasi pangolahan informasi kanggo nyukupi kabutuhan pangguna. Iki dirancang kanggo aliran data sing lancar liwat jaringan lan server. Nggunakake jaringan 5G wis ngrampungake alangan latensi lan nambah bandwidth data bebarengan karo privasi lan keamanan data. Nanging isih ana akeh tantangan liyane sing uga kudu dirampungake kanggo nyukupi panjaluk sing saya tambah akeh.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.