Integrasi Google Analytics ing SAP UI5

Pambuka

Ana macem-macem cara kanggo nglacak tampilan kaca lan aktivitas pangguna. Ing antarane, SAP nyedhiyakake SAP Analytics Cloud (SAC). Google Analytics minangka cara liya sing bisa diintegrasi karo SAP UI5. Ing artikel iki, kita bakal sinau Integrasi Google Analytics ing SAP UI5.

Apa Google Analytics

Google Analytics minangka layanan analytics web sing ditawakake Google sing mbantu pamilik situs web lan pemasar ngerti carane pangguna sesambungan karo situs web lan aplikasi seluler. Iki menehi katrangan rinci babagan prilaku pangguna, kalebu tampilan kaca, klik, tingkat bouncing, durasi sesi, lan liya-liyane. Kanthi Google Analytics, pamilik situs web bisa ngukur kinerja situs web, ngenali area kanggo perbaikan, lan nggawe keputusan adhedhasar data kanggo ngoptimalake kehadiran online.

Google Analytics dianggo kanthi nyelehake potongan cilik kode pelacakan ing situs web, sing ngumpulake data babagan prilaku pangguna lan dikirim menyang server Google kanggo dianalisis. Layanan kasebut nawakake macem-macem fitur lan alat, kalebu laporan sing bisa disesuaikan, data wektu nyata, segmentasi pamirsa, pelacakan gol, lan liya-liyane. Iki digunakake kanthi wiyar dening bisnis saka kabeh ukuran lan industri kanggo nambah strategi pemasaran online, ngoptimalake kinerja situs web, lan ngarahake konversi.

Cara ngatur Google Analytics

Kanggo ngatur Google Analytics supaya sampeyan bisa nggabungake mengko karo SAPUI5, sampeyan bisa tindakake langkah iki:

  1. Mlebu kanggo a Google Analytics akun yen sampeyan durung duwe.
  2. Sawise sampeyan mlebu, klik tombol Admin ing pojok kiwa ngisor layar.
  3. Ing panel Admin, klik tombol "Gawe Properti" kanggo nggawe properti anyar kanggo situs web sampeyan.
  4. Tindakake pituduh kanggo ngetik informasi babagan situs web, kayata jeneng situs web, URL, lan zona wektu.
  5. Ing layar sabanjure, pilih "Situs web" minangka jinis properti lan ketik URL situs web sampeyan.
  6. Ing "Pilihan Lanjut," priksa manawa opsi "Gawe properti Universal Analytics" dipilih. Iki bakal ngidini sampeyan nggunakake versi paling anyar saka Google Analytics, sing ndhukung fitur lan laporan sing luwih maju.
  7. Tindakake pituduh sing isih ana kanggo ngrampungake proses persiyapan lan entuk ID pelacakan. ID iki bakal ing format "UA-XXXXX-Y" ngendi "XXXXX" makili nomer akun lan "Y" makili nomer properti.
  8. Sawise sampeyan duwe ID pelacakan, sampeyan bisa nggabungake Google Analytics karo SAPUI5 kanthi nambahake kode pelacakan menyang aplikasi sampeyan, kaya sing diterangake ing jawaban sadurunge. Priksa manawa sampeyan ngganti "GA_MEASUREMENT_ID" nganggo ID pelacakan sampeyan sing asli.

Cara Nggabungake Google Analytics ing SAP UI5

Kanggo ngleksanakake pelacakan Google Analytics nggunakake SAPUI5, sampeyan bisa tindakake langkah iki:

  1. Tambah kode pelacakan Google Analytics menyang aplikasi SAPUI5 sampeyan. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nggawe file JavaScript anyar lan nambah kode pelacakan kasebut. Priksa manawa sampeyan ngganti "GA_MEASUREMENT_ID" nganggo ID pelacakan sampeyan sing asli.
    sap.ui.define([], function() {"nggunakake ketat";bali {trackPageView: function() {window.dataLayer = window.dataLayer || [];fungsi gtag(){dataLayer.push(argumen); } gtag('js', new Date());gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID'); }, trackEvent: function(kategori, action, label, value) { window.gtag('event', action, { 'event_category': category, 'event_label': label, 'value': value }); }}; });
    

     

  2. Kalebu file JavaScript ing aplikasi SAPUI5 kanthi nambahake menyang file manifest.json.
    { "sap.ui5": { "sumber daya": { "js": [{ "uri": "path/to/tracking.js" }] } } }
    

     

  3. Telpon cara trackPageView ing controller utawa komponen aplikasi SAPUI5.
    sap.ui.define(["sap/ui/inti/mvc/Controller", "path/to/tracking" ], fungsi(Controller, tracking) {"nggunakake ketat";return Controller.extend("your.namespace. controller.App", { onInit: function() {tracking.trackPageView();}});});
    

     

  4. Telpon cara trackEvent kanggo nglacak tumindak pangguna tartamtu ing aplikasi SAPUI5 sampeyan.
    sap.ui.define(["sap/ui/inti/mvc/Controller", "path/to/tracking" ], fungsi(Controller, tracking) {"nggunakake ketat";return Controller.extend("your.namespace. controller.App", {onPressButton: function() {tracking.trackEvent("Tombol", "Klik", "Kirim", 1); }}); });
    

     

    Mekaten! Kanthi langkah-langkah kasebut, sampeyan bisa ngetrapake pelacakan Google Analytics ing aplikasi SAPUI5 lan miwiti ngumpulake data sing penting babagan tumindak pangguna.

     

Integrasi Google Analytics ing SAP UI5

Indeks.html


Tracking.js

sap.ui.define([], function() {"nggunakake ketat";bali {trackPageView: function() {window.dataLayer = window.dataLayer || [];fungsi gtag(){dataLayer.push(argumen); } gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-63143188-5');}, trackEvent: function(kategori, action, label, value) {window.gtag('acara' , action, { 'event_category': category, 'event_label': label, 'value': value});}};});

 

tampilan utama


pengontrol utama

sap.ui.define(["sap/ui/core/mvc/Controller", "sap/m/MessageBox", "sap/m/MessageToast", "sap/ui/model/json/JSONModel", "Test/ Test/js/tracking" ], fungsi (Controller, MessageBox, MessageToast, JSONModel, tracking) {"nggunakake ketat"; return Controller.extend("Test.Test.controller.Main", { onInit: function () {}, onPressButton: function () {tracking.trackPageView();}});});

Manifest.json

        "sumber daya": { "js": [{ "uri": "js/tracking.js" }] }

output

Integrasi Google Analytics ing SAP UI5

Google Analytics

sadurunge

Google Analytics Sadurunge Integrasi ing SAP UI5

sawise

Google Analytics Sawise Integrasi ing SAP UI5

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.