Integrasi API Grafik karo SAP UI5

Pambuka

Sugeng rawuh ing pandhuan lengkap babagan integrasi Graph API karo SAP UI5! Ing artikel iki, kita bakal njelajah integrasi Graph API kanthi lancar, sawijining pitakon data lan alat manipulasi sing kuat saka Microsoft, kanthi aplikasi SAP UI5. Temokake carane nggabungake kemampuan Graph API lan SAP UI5 bisa ningkatake konektivitas data, nyepetake proses bisnis, lan menehi pengalaman pangguna sing unggul. Kita bakal nliti fitur utama, strategi implementasine, lan praktik paling apik kanggo nggabungake Graph API karo SAP UI5. Mbukak potensial aplikasi sing didhukung data kanthi nggunakake kekuwatan integrasi Graph API lan SAP UI5. Ayo miwiti lelungan sing nguatake aplikasi sampeyan kanthi akses data sing efisien, analitik canggih, lan kolaborasi wektu nyata. Gabung karo kita nalika njelajah kemungkinan tanpa wates integrasi Graph API karo SAP UI5!

Apa Microsoft Graph API

Microsoft Graph API minangka API RESTful lengkap sing diwenehake dening Microsoft sing ngidini pangembang ngakses macem-macem layanan lan data Microsoft 365, kalebu Office 365, Azure Active Directory, SharePoint, OneDrive, Outlook, lan liya-liyane. Iki minangka gateway terpadu kanggo ngakses lan sesambungan karo macem-macem layanan Microsoft lan data dhasare.

Kanthi Microsoft Graph API, pangembang bisa mbangun aplikasi sing nggunakake fungsionalitas sing sugih lan data sing kasedhiya ing layanan Microsoft 365. Nyedhiyakake cara sing konsisten lan efisien kanggo njupuk, nggawe, nganyari, lan mbusak data kanthi cara standar, nyederhanakake proses pangembangan lan nyuda kabutuhan sawetara panggilan API.

Liwat Graph API, pangembang bisa ngakses sumber daya kayata pangguna, grup, file, tanggalan, kontak, pesen, lan entitas liyane ing Microsoft 365. Dheweke bisa nindakake tugas kaya njupuk profil pangguna, ngakses dokumen, ngirim email, nggawe acara, ngatur ijin, lan liyane.

Graph API ndhukung macem-macem mekanisme otentikasi, kalebu Azure Active Directory (Azure AD), OAuth 2.0, lan otentikasi akun Microsoft. Iki njamin akses aman menyang sumber daya Microsoft 365 lan nglindhungi data pangguna.

Kanthi nggabungake Microsoft Graph API karo SAP UI5, pangembang bisa mbukak kunci kemampuan sing kuat, kayata njupuk lan manipulasi data saka layanan Microsoft 365, ngaktifake fitur kolaborasi, ngakses informasi pangguna, lan nggabungake karo macem-macem alur kerja bisnis. Nyedhiyakake konektivitas sing lancar ing antarane aplikasi SAP lan layanan Microsoft, nggampangake produktivitas sing ditingkatake lan pengalaman pangguna sing diperkaya. Maca liyane kene.

Langkah-langkah kanggo Nggawe Kunci Otorisasi Graph API

Kanggo nggawe kunci wewenang (uga dikenal minangka token akses) kanggo Microsoft Graph API, sampeyan kudu tindakake langkah iki:

1. Register aplikasi sampeyan: Miwiti kanthi ndhaptar aplikasi sampeyan ing portal Azure. Pendhaftaran iki ngidini aplikasi sampeyan bisa otentikasi lan menehi wewenang akses menyang Microsoft Graph API. Navigasi menyang portal Azure (https://portal.azure.com/) lan mlebu nganggo akun Azure.

Portal Microsoft Azure

2. Nggawe aplikasi Azure AD: Ing portal Azure, pindhah menyang "Direktur Aktif Azure” lan pilih “Pendaftaran aplikasi” (utawa “Pendaftaran aplikasi (Warisan)” kanggo versi lawas). Klik ing "Registrasi anyar” (utawa “Pendaftaran aplikasi anyar”) kanggo nggawe aplikasi anyar.

Nggawe Azure AD Panganggo

3. Nyedhiyakake rincian aplikasi: Isi rincian sing dibutuhake kanggo aplikasi sampeyan, kayata jeneng, jinis akun sing didhukung, lan pangalihan URI (yen ana). URI pangalihan yaiku URL ing ngendi pangguna dialihake sawise otentikasi.

Aplikasi Anyar

Sertifikat & Rahasia

4. Konfigurasi ijin API: Ing setelan aplikasi, navigasi menyang bagean "Idin API" (utawa "Ijin sing dibutuhake") bagean. Klik tombol "Tambah ijin" banjur pilih Microsoft Graph API.

5. Pilih ijin sing dibutuhake: Pilih ijin sing dibutuhake adhedhasar operasi sing kudu ditindakake aplikasi sampeyan. Contone, yen sampeyan kudu maca profil pangguna, pilih sing cocog Panganggo.Waca ruang lingkup. Klik ing "Menehi idin admin” tombol kanggo menehi ijin iki kanggo aplikasi sampeyan (yen sampeyan duwe ijin sing dibutuhake).

6. Entuk kode wewenang: Kanggo entuk kode wewenang, gawe URL wewenang kanthi nemtokake ruang lingkup sing cocog lan pangalihan URI. Pangguna bakal dijaluk mlebu lan menehi idin kanggo aplikasi sampeyan. Sawise otentikasi lan idin sukses, kode wewenang bakal dilebokake ing URL sing dialihake.

7. Ganti kode wewenang kanggo token akses: Nggunakake kode wewenang, nggawe panjalukan POST menyang titik pungkasan token saka Microsoft Graph API. Kalebu paramèter sing dibutuhake kaya ID klien, rahasia klien (yen ana), pangalihan URI, lan kode wewenang. Tanggepan kasebut bakal ngemot token akses, yaiku kunci wewenang sing bisa sampeyan gunakake kanggo nggawe panjaluk sing dikonfirmasi menyang Microsoft Graph API.

cathetan: Rincian implementasine tartamtu bisa beda-beda adhedhasar basa program lan platform sampeyan. Sampeyan bisa ngrujuk menyang dokumentasi Microsoft Graph API resmi kanggo instruksi sing luwih rinci lan conto kode khusus kanggo skenario sampeyan.

Elinga yen sampeyan kudu nangani kunci wewenang kanthi aman lan refresh yen perlu, miturut praktik sing disaranake kanggo njamin keamanan aplikasi lan data pangguna.

Langkah-langkah kanggo nggabungake Graph API nggunakake JavaScript

Sampeyan bisa ndownload Microsoft Graph API Postman Collection kene.

Koleksi Microsoft API Postman

Kanggo nggabungake Microsoft Graph API nggunakake JavaScript, sampeyan bisa tindakake langkah iki:

1. Nggawe otentikasi:
- Ndhaptar aplikasi sampeyan ing portal Azure lan entuk ID klien lan rahasia klien sing dibutuhake (utawa kredensial klien) kanggo otentikasi.
– Instal perpustakaan JavaScript sing dibutuhake, kayata Microsoft Authentication Library (MSAL) utawa adal.js, sing nyedhiyakake fungsi sing dibutuhake kanggo otentikasi.

2. Entuk token akses:
– Gunakake perpustakaan otentikasi kanggo miwiti proses otentikasi lan entuk token akses kanggo Microsoft Graph API.
- Konfigurasi ruang lingkup lan parameter otentikasi sing dibutuhake, kayata ID klien, pangalihan URI, lan ijin, ing kode otentikasi sampeyan.

3. Nggawe panjalukan API:
- Sawise sampeyan entuk token akses, sampeyan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo nggawe panjaluk API menyang Microsoft Graph API.
– Gunakake AJAX utawa njupuk API kanggo ngirim panjalukan HTTP kanggo endpoints API cocok. Kalebu token akses ing header Wewenang panyuwunan.
– Deleng dokumentasi Microsoft Graph API kanggo titik pungkasan lan data tartamtu sing pengin sampeyan sesambungan.

4. Nangani respon API:
– Parse lan proses respon sing ditampa saka Microsoft Graph API.
- Gunakake fungsi JavaScript kanggo ngekstrak data sing dibutuhake saka obyek respon lan nampilake utawa ngapusi yen dibutuhake ing aplikasi sampeyan.

5. Ngleksanakake penanganan kesalahan:
- Nangani kesalahan potensial sing bisa kedadeyan sajrone proses integrasi API, kayata gagal otentikasi, panjaluk sing ora bener, utawa watesan tingkat API.
- Ngleksanakake penanganan kesalahan sing cocog lan nampilake pesen kesalahan menyang pangguna yen perlu.

6. Tes lan debug:
– Tes integrasi sampeyan kanthi mbukak aplikasi lan verifikasi manawa panjaluk lan tanggapan API bisa digunakake kaya sing dikarepake.
- Gunakake alat pangembang browser utawa alat debugging kanggo ngenali lan ngrampungake masalah utawa kesalahan sing bisa kedadeyan sajrone integrasi.

Elinga tindakake praktik paling apik kanggo nangani token akses kanthi aman, ngetrapake aliran otentikasi sing bener, lan nangani idin lan ijin pangguna nalika nggarap Microsoft Graph API.

Elinga yen rincian implementasine tartamtu bisa beda-beda gumantung saka perpustakaan JavaScript utawa kerangka kerja sing sampeyan gunakake lan syarat khusus aplikasi sampeyan. Deleng dokumentasi lan sumber daya sing diwenehake dening Microsoft kanggo instruksi lan conto kode sing luwih rinci kanggo nggabungake Microsoft Graph API nggunakake JavaScript.

Langkah-langkah kanggo nggabungake Graph API ing SAP UI5

Kanggo nggabungake Microsoft Graph API ing SAP UI5, sampeyan bisa tindakake langkah iki:

1. Entuk wewenang lan otentikasi sing dibutuhake:
- Ndhaptar aplikasi sampeyan ing portal Azure lan entuk ID klien lan rahasia klien sing dibutuhake (utawa kredensial klien) kanggo otentikasi.
- Nggawe mekanisme otentikasi sing dibutuhake, kayata OAuth 2.0 utawa Azure Active Directory, kanggo otentikasi aplikasi sampeyan lan entuk token akses kanggo Microsoft Graph API.

2. Nggawe kelas layanan utawa sarana:
– Ing aplikasi SAP UI5 sampeyan, gawe kelas layanan utawa sarana sing tanggung jawab kanggo nggawe panjalukan HTTP menyang Microsoft Graph API.
– Gunakake perpustakaan AJAX utawa OData sing dibangun ing SAP UI5, kayata `jQuery.ajax` utawa `sap.ui.model.odata.v2.ODataModel`, kanggo nangani panjalukan lan respon HTTP.

3. Konfigurasi titik pungkasan API:
– Netepake URL endpoint API kanggo operasi Microsoft Graph API tartamtu sing pengin sampeyan lakoni, kayata njupuk profil pangguna, ngakses pesen, utawa ngatur tanggalan.
- Kalebu header sing dibutuhake, kayata header Wewenang karo token akses, ing panjaluk API sampeyan.

4. Telpon API:
– Gunakake URL endpoint API sing ditetepake lan header sing dikonfigurasi kanggo nggawe panjalukan HTTP menyang Microsoft Graph API ing kelas layanan utawa sarana sampeyan.
- Gunakake fungsi AJAX utawa OData sing cocog sing diwenehake dening SAP UI5 kanggo ngirim panjaluk lan nangani tanggapan.
- Parse lan proses tanggapan sing ditampa saka Microsoft Graph API lan ekstrak data sing dibutuhake kanggo digunakake ing aplikasi SAP UI5 sampeyan.

5. Ngleksanakake penanganan kesalahan:
- Nangani kesalahan potensial lan pangecualian sing bisa kedadeyan sajrone proses integrasi API, kayata gagal otentikasi, panjaluk sing ora bener, utawa watesan tingkat API.
- Ngleksanakake mekanisme penanganan kesalahan sing cocok, kayata nampilake pesen kesalahan utawa micu tumindak mundur, kanggo nangani kesalahan utawa pengecualian kanthi apik.

6. Integrasi layanan ing aplikasi SAP UI5 sampeyan:
– Gunakake kelas layanan utawa sarana sing digawe ing aplikasi SAP UI5 kanggo ngakses lan nggunakake fungsi Microsoft Graph API.
- Gabungake telpon API lan data sing dijupuk karo komponen UI, model, utawa pengontrol sing relevan ing aplikasi SAP UI5 sampeyan kanggo nyedhiyakake pengalaman pangguna sing lancar.

Ndeleng.xml


 

Controller.js

sap.ui.define(["sap/ui/core/mvc/Controller", "sap/m/MessageBox", "sap/m/MessageToast", "sap/ui/model/json/JSONModel", ], fungsi (Controller, MessageBox, MessageToast, JSONModel) { "nggunakake ketat"; bali Controller.extend ("Test.Test.controller.Main", { onInit: fungsi () {}, onFetchUser: fungsi (oEvent) {var setelan = { "url": "https://cors-anywhere.herokuapp.com/https://login.microsoftonline.com/9ff78c75-dbce-4557-83b0-36953dc9a017/oauth2/v2.0/token", "metode": "POST", "timeout": 0, "headers": { "Content-Type": "application/x-www-form-urlencoded", "SdkVersion": "postman-graph/v1.0", "Cookie" : "fpc=AmXUYBpiSB1Onw0A3xawYrYYPDVEAQAAADZ1-dsOAAAAQ7i_kAIAAABnc_nbDgAAAJzET7QBAAAA1nP52w4AAAA; stsservicecookie=estsfd; x-ms-gateway-slice": "ds"_data_slice = }, "client"_d:" ", "id_klien": "ba945c3f-8687-4a6a-a95b- 1aaad7323872", "client_secret": "SW58Q~YxPf86UZhGYfhzTE7ZXKHOm.eKZ4bH4cd0", "scope": "https://graph.microsoft.com/.default" } }; $.ajax(settings) {fungsi (respon). console.log(response.access_token); setelan var = {"url": "https://graph.microsoft.com/v1.0/users/d3f7739f-55f4-41e1-bc3a-2a36e31922f0", "metode": "GET", "timeout": 0, "headers": { "Content-Type": "application/json", "SdkVersion": "postman-graph/v1.0", "Authorization": "Bearer" + response.access_token },}; $.ajax(setelan).rampung(fungsi (respon) {console.log(respon);}); }); }}); });

 

Layar Output

Grafik API UI5

Output Digawe liwat Graph API

Output API Grafik

7. Tes lan debug:
- Nyoba integrasi kanthi mbukak aplikasi SAP UI5 lan verifikasi manawa panjaluk lan tanggapan API kaya sing dikarepake.
– Gunakake alat debugging SAP UI5 utawa alat pangembang browser kanggo debug masalah utawa kesalahan sing bisa kedadeyan sajrone integrasi.

Priksa manawa sampeyan nangani manajemen token akses kanthi aman, ngetrapake penanganan kesalahan sing tepat, lan tindakake praktik paling apik kanggo nggabungake API eksternal ing aplikasi SAP UI5.

Elinga yen rincian implementasine tartamtu bisa beda-beda adhedhasar versi SAP UI5, arsitektur, lan syarat khusus aplikasi sampeyan. Hubungi dokumentasi lan sumber daya SAP UI5 kanggo instruksi lan conto kode sing luwih rinci kanggo nggabungake Microsoft Graph API ing SAP UI5.

Testing Grafik API

Tes API sampeyan nggunakake Graph API Explorer ing kene. Sampeyan bisa nyoba kabeh API sing kasedhiya ing kene, nggunakake login sampeyan. Kaya aku wis nyoba mbukak API dhasar pisanan kanggo njupuk rincian pangguna dhewe:

Grafik API Explorer

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.