Pambuka kanggo ABAP CDS Views

Pambuka - kirim iki minangka bagéan saka SAP ABAP RAP seri.

Pambuka

SAP ABAP CDS View digunakake kanggo nemtokake lan nggunakake model data semantik ing tabel standar utawa tampilan kamus. Singkatan kanggo CDS yaiku Layanan Data Inti. Senajan tampilan kamus SE11 lan tampilan CDS loro-lorone nggawe tampilan database ing backend, tampilan ABAP CDS ngganti tampilan kamus ing akeh cara.

Bedane antarane tampilan kamus lan Tampilan CDS

Tampilan Kamus Tampilan CDS
Bisa digawe saka SAP GUI utawa Eclipse. Mung bisa digawe saka Eclipse utawa SAP HANA Studio.
Ora bisa nemtokake Anotasi. Anotasi diwenehake kanggo nambah metadata.
Agregasi ora bisa. Bisa nyedhiyakake fungsi Agregasi.
Pengelompokan ora bisa. Pengelompokan bisa diwenehake.
Gabung bisa digunakake. Gabung lan Union loro bisa digunakake
  Ekspresi kasus bisa digunakake.
  Parameter input bisa diidini kanggo nyaring data lan petungan kolom
  Operator bisa digunakake.

Tipe tampilan CDS

Ana telung jinis tampilan VDM sing beda:

  • tampilan dhasar
  • Tampilan komposit
  • Tampilan konsumsi

Tipe tampilan CDS

Gambar 1: Jinis tampilan CDS

1. Tampilan dhasar

Tampilan dhasar VDM digawe ing ndhuwur tabel utawa tampilan DDIC. Iku mung tampilan sing sesambungan langsung karo database.

Anotasi: @VDM.Viewtype : #BASIC

Properti kanggo Tampilan Dasar:

  1. Tampilan dhasar bisa langsung ngakses tabel database lan tampilan dhasar liyane.
  2. Dheweke duwe asosiasi karo tampilan dhasar liyane.
  3. Bebas saka redundansi.
  4. Dheweke mbukak kabeh data bisnis.

 

2. Tampilan komposit

Tampilan gabungan digawe ing ndhuwur tampilan Dasar VDM. Sesambungan karo tampilan dhasar kanggo set asil lan ora langsung sesambungan karo database.

Anotasi: @VDM.Viewtype : #KOMPOSIT

Properti Tampilan Komposit:

  1. Dheweke bisa ngakses tampilan Komposit liyane nanging ora tabel database.
  2. Dheweke bisa duwe asosiasi karo tampilan komposit liyane lan tampilan dhasar.
  3. Redundansi bisa uga.
  4. Padha kudu bisa digunakake maneh.

 

3. Tampilan konsumsi

Tampilan konsumsi dibangun ing ndhuwur tampilan Antarmuka. Kanthi jeneng Konsumsi, kita bisa nganggep manawa tampilan iki dimaksudake kanggo dikonsumsi dening SAP UI5 liwat OData, Pitakonan analitis, model layanan Transaksional.

Anotasi: @VDM.Viewtype : #KONSUMSI

Kepiye carane nggawe tampilan CDS ing ADT?

Kanggo nggawe tampilan CDS tindakake langkah ing ngisor iki:

  1. Navigasi menyang New ABAP Repository.
    Repositori ABAP anyar
  2. Pilih Data Definition.
    Pilih Data Definition
  3. Nyedhiyakake Paket, Jeneng, Katrangan tampilan CDS.
  4. Saiki saka opsi sing diwenehake, pilih Define View.
    Netepake View
  5. Nemtokake jeneng sumber data, jeneng tampilan SQL, anotasi sing dibutuhake lan properti liyane.
    Nemtokake jeneng sumber data
  6. Netepake pitakon pilihan data.
    Netepake pitakon pilihan data
  7. Simpen lan aktifake.

Kepiye cara ndeleng data saka CDS Views?

  1. Ing obyek sumber DDL, navigasi menyang tampilan CDS.
  2. Klik-tengen banjur pilih OPEN DATA PREVIEW. Uga, sampeyan bisa mbukak tampilan CDS banjur pencet F8 kanggo ndeleng data.
  3. Output bakal nuduhake data sing dijupuk saka CDS View.

Video Tutorial

Sampeyan bisa nonton video ing ngisor iki kanggo sinau implementasine:

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.