Kaluwihan lan Kekurangan Edge Computing

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Komputasi pinggiran dimaksudake kanggo nyedhiyakake layanan komputasi ing server lan piranti lokal. Komputasi pinggiran nawakake solusi biaya sing efisien, salah sawijining alasan utama kanggo ngalih saka solusi basis Cloud menyang solusi basis pinggiran. Platform kasebut gampang banget kanggo nganalisa data tanpa latensi. Pangolahan data ditindakake ing tahap wiwitan ing piranti lokal sadurunge proses analisis. Data kasebut bisa disusun utawa ora terstruktur, dianalisis sebagian, lan diproses kanthi cepet dening komputasi Edge. Kabeh duwe pro lan kontra, lan padha karo komputasi pinggiran, sing bakal dibahas ing artikel iki.

Kaluwihan saka Edge Computing

Latency

Ing jagad saiki, ora ana sing butuh interupsi sedetik nalika ngemot data, sing dadi kauntungan gedhe saka komputasi pinggiran. Komputasi pinggiran nggawe tingkat imbangan beban sing apik sing diurutake lan data sing resik dijupuk lan ditampilake minangka asil. Dadi nawakake kecepatan pangiriman data sing dhuwur.

Keamanan Tinggi

Keamanan minangka faktor liyane sing digoleki saben organisasi kanggo nggawe data aman saka peretas. Komputasi pinggiran menehi padha ngendi data bisa ing keamanan dhuwur, lan malah data bisa diproses tanpa sambungan jaringan. Uga nggawe manawa ing skenario nalika peretas bisa entuk akses menyang awan isih, informasi pangguna bakal aman. Sistem keamanan lan panyimpenan sing luwih maju saka taun-taun sadurunge wis nambah lan nyedhiyakake lingkungan sing luwih aman.

Scalable

Ana pusat data terpusat saka ngendi data dikirim lan diowahi kanggo wektu tanpa wates. Skenario iki duwe risiko dhuwur kanggo ngowahi lan ngrusak data asli. Nanging komputasi pinggiran nggunakake jaringan IoT kanggo ngrampungake skenario iki. Komputasi pinggiran wis nggawe sistem bisa diukur, lan jaringan lokal bakal bisa digunakake sanajan simpul mudhun.

Kekurangan Edge Computing

Biaya infrastruktur

Ana perlu kanggo investasi cukup ing infrastruktur, kang dadi larang. Iku nggunakake infrastruktur jaringan lawas, kang larang lan bisa diganti karo piranti modern lan biaya-ramah. Malah biaya konversi menyang jaringan pinggiran wis kabukten larang regane. Bandwidth uga mbutuhake investasi sing akeh, lan hardware lan piranti lunak kanggo kinerja apik uga mbutuhake investasi.

keamanan

Komputasi pinggiran wis nyedhiyakake keamanan sing apik kanggo data nanging uga nyuda kualitas data. Malah sawetara data kualitase ora apik lan kita rentan kanggo jembatan amarga ora saben piranti duwe otentikasi lan layanan keamanan sing dibangun.

Kerugian data

Proses konversi data saka siji pusat menyang liyane angel, lan ana risiko dhuwur mundhut data. Malah proses kasebut mbutuhake papan lan dhuwit lan uga bisa njupuk wektu sing apik. Ing wektu sing padha, panyimpenan data pusat bisa dibuktekake luwih apik.

kesimpulan

Ana akeh pilihan ing pasar kanggo siji masalah saka komputasi Edge. Ana kaluwihan lan kekurangan, nanging kekurangane ora bisa dilalekake. Iki minangka sebab kenapa sawetara ahli ujar manawa platform kasebut bisa ilang saka pasar.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.