Mobile Edge Computing

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Komputer Mobile Edge uga dikenal minangka komputasi pinggiran multi-akses utawa MEC. Iki minangka teknologi sing mbantu nggedhekake aplikasi utawa kemampuan komputasi awan ing jaringan pinggir. Iki diwiwiti dening lembaga standar telekomunikasi Eropa sing fokus ing jaringan seluler. Wis gampang kanggo ngolah server lan data ing sisih pangguna liwat piranti pangguna. Nyedhiyakake lingkungan kanggo mbantu perusahaan kanthi masalah wektu nyata. Artikel iki bakal sinau babagan komputasi pinggiran seluler lan kaluwihane.

Apa Mobile Edge Computing?

Komputasi Mobile Edge wis nggunakake jaringan 5G kanggo nambah kinerja aplikasi awan lan menehi owah-owahan anyar. Layanan saiki wis dadi otonom lan ngrampungake akeh masalah wektu nyata. Tambah akeh piranti seluler lan ketergantungan pangguna ing piranti kasebut nambah pentinge operasi intensif panyimpenan, lan umur baterei luwih dawa kanggo entuk kinerja sing luwih apik. Persyaratan panyimpenan lan jaringan gampang ditindakake kanthi nggarap komputasi Mobile Edge. Aplikasi komputasi lan latensi bisa gampang di-host, lan pangolahan gambar uga bisa ditindakake ing pinggiran jaringan. Pangguna bisa ngarepake kinerja sing apik kanggo nggayuh target kanthi jaringan 5G ing piranti.

Gunakake kasus saka Mobile Edge Computing

1. Saiki gampang nyambungake kendaraan kanthi aplikasi kendaraan otonom. Amarga aplikasi iki, kabutuhan sumber daya manungsa saya suda.

2. Laporan cuaca, prasarana dalan, lan posisi kewan utawa kendaraan uga bisa dideteksi kanthi nyambungake piranti menyang awan.

3. Pengalaman game uga wis diganti dening alloying game bebarengan utawa game urip, ngendi siji wong bisa komunikasi karo wong liya ing aplikasi game karo bantuan saka game maya.

4. Uga mbantu polisi ndeteksi kutha utawa kutha liwat aplikasi deteksi sing digambar. Aplikasi iki uga mbantu nyuda akeh kejahatan. Aplikasi sing padha uga wis ditindakake ing rumah sakit sing bisa langsung nanggapi kacilakan utawa darurat.

kaluwihan saka Mobile Edge Computing

  • Wis ngrampungake masalah jaringan lan mbantu entuk efisiensi kanthi ngirit biaya.
  • Iku wis mbantu kanggo entuk latensi kurang lan nambah video streaming. Mula pengalaman pangguna uga saya tambah.
  • Bisnis saiki bisa nganggo pola fasilitas 24/7-jam lan menehi pangguna layanan kanthi bantuan aplikasi iki. Dadi, teknologi wis ngrampungake masalah ngatasi masalah pangguna kanthi wektu sing luwih sithik.
  • Nyambungake wong siji karo wong liya ing endi wae ing saindenging jagad liwat video, audio, lan obrolan tanpa latensi saiki bisa ditindakake. Saiki wong bisa gabung lan komunikasi karo wong sing ditresnani ing sawetara detik.

kesimpulan

Komputasi seluler wis nggedhekake kemungkinan, kesempatan, lan layanan ing pirang-pirang sektor, kalebu bisnis, pamrentah, lan safety. Aplikasi kasebut nyedhiyakake latensi sing sithik ing saben kegiatan lan nggawe pengalaman pangguna lan kepuasan dhuwur. Perusahaan kasebut nggunakake teknologi pinggiran seluler kanggo ngembangake bisnis bebarengan karo Teknologi IoT lan 5G.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.