Njupuk Input ing Python

Pambuka

Minangka pangembang, kita asring kudu njupuk input saka pangguna ing macem-macem skenario. Python nyedhiyakake rong fungsi sing dibangun kanggo maca input pangguna:

  • input (pituduh)
  • raw_input (prompt) - dianggo ing versi lawas saka Python 2.x

Prompt nggambarake pesen sadurunge pangguna menehi input.

Conto: input ("Ketik nomer:"), ngendi senar nang kurung antarane " " diarani pituduh.

Cara sing beda kanggo njupuk input pangguna ing Python

1. Nggunakake fungsi input ().

Fungsi input () dianggo ing loro Python 2.x uga versi Python 3.x. Pisanan njupuk input pangguna banjur ngevaluasi ekspresi kasebut. Kanthi gawan, input dijupuk minangka senar.

Program:

ip_string = input("Iki conto input pangguna:") print(ip_string)

Output:

Iki minangka conto input pangguna: njupuk input pangguna
njupuk input pangguna

2. Nggunakake fungsi raw_input ().

Fungsi raw_input () padha karo fungsi input () saka Python. Disaranake nggunakake raw_input () ing versi Python 2.x amarga vulnerabilities fungsi input.

Njupuk sawetara input ing Python

Kanggo njupuk pirang-pirang input ing siji baris, kita duwe rong fungsi sing disedhiyakake dening Python:

  • pamisah ()
  • Pangerten dhaptar

 

1. Nggunakake pamisah ()

Umume fungsi pamisah () digunakake kanggo pamisah senar nanging siji uga bisa digunakake kanggo njupuk sawetara input ing siji baris. Input dipisahake dening pemisah utawa spasi putih sing ditemtokake.

Sintaks:

input().split(separator, maxSplit)

            ngendi,

separator: A separator punika delimiter sing pamisah senar saka titik. Kanthi gawan,

papan putih tumindak minangka delimiter. Iku parameter opsional.

maxSplit: Iku nemtokake jumlah maksimum pamisah. Iku parameter opsional.

Program:

            ip_num1, ip_num2 = input("Ketik rong angka: ").split() print("Nomer pertama: ", ip_num1) print("Nomer kedua: ", ip_num2)

Output:

Ketik nomer loro: 5

Nomer pisanan: 5

Nomer kapindho: 6

2. Nggunakake pangerten List

Pangerten dhaptar akeh digunakake dening pangembang Python kanggo nggawe dhaptar. Nanging kita uga bisa nggunakake pangerten dhaptar kanggo njupuk macem-macem input saka pangguna.

 

Program:

ip_num = [int(ip_num) kanggo ip_num ing input("Ketik angka: ").split()] print("Nomer sing diketik yaiku: ", ip_num)

Output:

Ketik nomer: 5 6 7 8

Nomer sing diketik yaiku: [5, 6, 7, 8]

Yen kita pengin njupuk input dipisahake dening delimiter liyane, ngandika koma (,) utawa titik (:) kita bisa nyedhiyani minangka parameter ing pamisah () fungsi.

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.