Salin menyang Integrasi Clipboard ing SAP UI5

Pambuka - kirim iki minangka bagéan saka Program Integrasi UI5 seri.

Pambuka

Fungsi Copy to Clipboard nuduhake kemampuan komputer utawa piranti seluler kanggo nyalin teks utawa data sing dipilih lan nyimpen sementara ing clipboard virtual. Konten sing disalin banjur bisa ditempelake menyang lokasi liya, kayata dokumen utawa email.

Fungsi salinan menyang clipboard bisa diakses liwat macem-macem cara, kayata ngeklik tengen ing konten sing dipilih lan milih "Salin" saka menu, utawa nggunakake trabasan keyboard kayata Ctrl+C (ing Windows) utawa Command+C (ing Mac). Sawise isi disalin menyang clipboard, bisa ditempelake menyang lokasi liyane nggunakake trabasan keyboard kayata Ctrl + V (ing Windows) utawa Command + V (ing Mac), utawa kanthi ngeklik tengen lan milih "Tempel" saka menu.

Copy to Clipboard minangka fitur sing akeh digunakake ing komputasi modern, lan utamané migunani kanggo tugas kayata nyalin teks saka kaca web utawa dokumen, lan nempel menyang email utawa dokumen liyane tanpa kudu ngetik maneh isi kasebut.

Napa kita kudu duwe Fungsi Salin menyang Papan Klip ing Situs Web

Fungsi Copy to Clipboard migunani ing situs web amarga macem-macem alasan. Ing ngisor iki sawetara:

  1. penak: Salin menyang Clipboard nggampangake pangguna kanggo nyalin lan nempel teks, pranala, utawa konten liyane saka situs web tanpa kudu ngetik kanthi manual.
  2. akurasi: Nyalin menyang Clipboard bisa mbantu mesthekake yen pangguna nyalin lan nempel isi kanthi akurat, tanpa ngenalake kesalahan utawa kesalahan ketik.
  3. Andum: Salin menyang Clipboard nggampangake pangguna kanggo nuduhake konten saka situs web karo wong liya liwat email, chatting, utawa media sosial.
  4. produktivitas: Salin menyang Papan Klip bisa mbantu pangguna dadi luwih produktif kanthi ngidini supaya cepet nyalin lan nempel informasi saka situs web menyang aplikasi liyane, kayata pemroses tembung utawa spreadsheet.
  5. Aksesibilitas: Salin menyang Clipboard bisa migunani utamane kanggo pangguna sing angel ngetik, kayata wong sing ora duwe kabisan utawa ciloko.

Sakabèhé, fungsi Copy to Clipboard ing situs web minangka alat sing migunani sing bisa mbantu pangguna ngirit wektu lan dadi luwih produktif, lan uga nyuda resiko kesalahan lan nambah akurasi.

Cara Nggabungake fungsi Salin menyang Clipboard ing UI5

Salinan menyang clipboard minangka fungsi HTML lan JavaScript sing gampang banget, nanging cukup angel ing kasus SAP UI5. Ana telung langkah ing operasi salinan HTML adhedhasar clipboard:
1. Textarea kanthi nilai teks kanggo salinan
2. Pamilihan teks nggunakake fungsi Pilih
3. Salin menyang Clipboard nggunakake fungsi Copy

Telung operasi sing padha bakal ditindakake ing SAP UI5.

Sadurunge miwiti coding, gawe file JavaScript (ing kene customDOM.js) lan simpen ing folder Js kanthi isi sing diwenehake:

/** * @Author: Rudramani Pandey * Tujuan: File JS kanggo kabeh operasi Custom HTML DOM (nyalin menyang clipboard) * Diowahi: 17.02.2023 */ sap.ui.define([], function () { "use strict" ;bali {createTextArea: fungsi (teks) {var textArea = document.createElement("textarea");textArea.value = teks;bali textArea;}, insertTextArea: fungsi (textArea) {document.body.appendChild(textArea);bali bener;}, execCommand: fungsi () {bali document.execCommand('copy');}, removeChild: fungsi (textArea) {document.body.removeChild(textArea);bali bener;}};});

Panjelasan:

Ing kode ndhuwur createTextArea bakal nggawe unsur HTML textArea. Banjur insertTextArea bakal ditambahake menyang awak HTML. execCommand nindakake fungsi salinan lan removeChild mbusak unsur HTML saka awak yen tugas wis rampung.

Banjur nggawe tampilan lan duwe area teks sing prasaja lan salin menyang tombol clipboard:
Ndeleng.xml

<Button text="Copy to Clipboard" press="onPressToClipboard"/> </VBox> </content> </Page> </pages> </App> </Shell> </mvc:View>

Saiki, gawe controller, kalebu file JavaScript ing bagean nemtokake. Saiki fungsi kanggo njupuk data teks saka file XML.

Controller.js

sap.ui.define(["sap/ui/core/mvc/Controller", "Test/Test/js/customDOM", "sap/m/MessageBox", "sap/m/MessageToast" ], fungsi (Controller, customDOM, MessageBox, MessageToast) {"nggunakake ketat";return Controller.extend("Test.Test.controller.Main", { onInit: function () {}, /** * onPressToClipboard dijaluk nalika klik Copy to Clipboard saka UI. * Nelpon getText kanggo nampa nilai teks * @param oEvent * Output: Nilai Area Teks ing HTML DOM */ onPressToClipboard: function (oEvent) {var that = this; Promise.all([that.getText(oEvent, " CopyPassword")]). banjur (fungsi (param) { param = param [0]; var textArea = customDOM.createTextArea(param); customDOM.insertTextArea(textArea); textArea.select(); coba {var sukses = customDOM. execCommand (); var sMsg = sukses? "sukses" : "ora kasil"; MessageToast.show ("Salinan Sandi menyang Clipboard ana " + sMsg); } nyekel (err) {// Kesalahan Ditanggulangi Mengko } customDOM.removeChild(textArea) ;}).catch(fungsi (param) {MessageBox.error(param.message); }); }, getText: function (oEvent, type) {var that = this; bali Janji anyar (fungsi (ditanggulangi, ditolak) {var text = that.byId("idText").getValue();bali ditanggulangi(teks);}); }}); });

Panjelasan:

Ing kode ndhuwur onPressToClipboard nemu teks saka fungsi getText, lan liwat menyang fungsi createTextArea kanggo nggawe HTML TextArea. Fungsi insertTextArea bakal ngliwati TextArea sing bakal dilebokake ing awak HTML. textArea.select () bakal milih teks, banjur execCommand pungkasanipun bakal nyalin teks sing dipilih menyang clipboard.

output

Salin menyang Integrasi Clipboard ing SAP UI5

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.