Ngilangi komputasi ing Edge Computing

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Iki minangka wektu nalika kita bisa ujar manawa komputasi Edge bakal ngganti komputasi Cloud ing mangsa ngarep. Sawetara organisasi nggunakake komputasi pinggiran amarga daya solusi lan keuntungan fitur. Sawise komputasi awan nggegirisi jagad IT, saiki wektune komputasi pinggiran saya cepet. Dadi pangerten diwiwiti saka ngerti babagan komputasi pinggiran. Komputasi pinggiran cetha banget saka jenenge, sing nyatakake komputasi sing dumadi ing pinggiran jaringan internet. Pinggiran ing komputasi pinggir yaiku piranti pungkasan ngakses jaringan liyane sing ndhukung piranti cerdas kaya telpon, laptop, robot industri, lan sensor. Pinggiran kasebut digunakake ing ngendi piranti IoT disambungake supaya bisa ngirim data lan nampa instruksi saka pusat data sing disebarake lan Cloud.

Apa Computation Offloading?

Ing teknologi digital, offloading dimaksudake kanggo mindhah data saka piranti siji menyang piranti digital liyane. Ngirit komputasi nransfer tugas komputasi intensif sumber daya menyang prosesor alternatif utawa platform eksternal kaya kothak utawa Cloud kanthi tujuan improvisasi komputasi kanthi latensi sithik nalika ngirit energi.

The Offloading Work

Ayo ngerti istilah offloading kanthi conto sing gampang,

Saben uwong duwe smartphone sing minangka komputer miniatur, lan sampeyan bisa nindakake akeh perkara. Nanging pangguna ora nggunakake kabeh sumber daya smartphone. Saiki ing jaman anyar iki, kita duwe komputer cilik kayata telpon, jam tangan pinter, lan liya-liyane, lan kabeh iki disambungake nggunakake teknologi kayata wifi, Bluetooth, lsp.

Yen katon ing smartphone piyambak, rata-rata, wong aktif nggunakake smartphone kanggo bab limang jam dina; iki tegese sumber daya saingan lagi boroske kanggo liyane 19 jam dina. Bakal ana udakara rong milyar + smartphone ing saindenging jagad ing taun 2017, lan 1 yuta bisa nyedhiyakake nganti petaflop daya komputasi. Udakara 2000 pedo flop daya komputasi kasedhiya ing saindenging jagad sajrone 19 jam saben dina. Yen kita ngumpulake kabeh data lan ngetung sampah sumber daya ing wangun numerik, banjur kita bakal entuk asil saka nomer wastage dhuwur.

Intine ana akeh sumber daya tumpukan ing piranti cilik, sing bisa ditingkatake kanggo efisiensi sing luwih apik. Scaling sumber daya bisa nyedhiyani akèh daya komputasi, lan sawetara èntitas banjur bisa digunakake karo akèh karya, ngurangi proyek sanget ing piranti mini banget.

Wuku

  • Manajemen daya sing luwih efisien
  • Kurang syarat panyimpenan
  • Kinerja aplikasi sing luwih dhuwur.
  • Kurang latensi lan kepuasan pelanggan sing dhuwur.
  • Efisiensi dhuwur lan nambah kepuasan pelanggan.

kesimpulan

Komputasi pinggiran muncul minangka salah sawijining teknologi strategis sing bakal nemtokake maneh paradigma komputasi mbesuk amarga janjine latensi sing luwih murah, panggunaan bandwidth sing kurang, lan proteksi privasi data. Ngilangi komputasi penting kanggo nggawe janji kasebut dadi nyata ing macem-macem aplikasi, saka kendharaan otonom sing disambungake menyang omah sing cerdas. Macem-macem aspèk pemuatan komputasi, kalebu minimalake konsumsi energi, jaminan Kualitas Layanan, lan peningkatan Kualitas Pengalaman, ditliti. Kajaba iku, pendekatan alokasi sumber daya, téori game, lan optimasi offloading komputasi adhedhasar heuristik kinerja sistem lan overhead kanggo nggawe keputusan ngilangi komputasi uga dianalisis.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.