Bedane antarane Edge Computing lan IoT

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Saiki, ana teknologi inovatif liwat piranti pinter, lan donya dhewe wis ganti minangka cerdas. Ora ana apa-apa tanpa komputasi pinggiran lan Internet of things Technology. Kaloro teknologi kasebut nduweni fungsi penting ing kabeh babagan karya, nanging beda. Internet of things, sing misuwur kanthi jeneng IoT, minangka kombinasi piranti cerdas sing disambungake menyang jaringan kanggo ngolah data sing akeh. Ing kontras, komputasi pinggiran minangka strategi komputasi liwat lokasi sing cedhak karo pangguna kanggo ngolah data kanthi cepet. Sinau paling anyar babagan bedane kritis antarane IoT lan komputasi pinggiran.

Apa IoT?

Internet of things, sing dikenal kanthi populer minangka IoT, minangka proses nyambungake piranti fisik menyang server kanggo ngolah data liwat jaringan. Kabeh proses iki ora mbutuhake keterlibatan sumber daya manungsa, lan karya terus-terusan bola-bali ing daur ulang ngirim, nampa, lan nganalisa data kapan pangguna njaluk. Iki minangka teknologi cerdas sing nggunakake intelijen buatan lan pembelajaran mesin ing wektu nyata kanggo nggawe piranti kasebut otonom. Iki wektu nalika kita bisa ngalami mobil sing nyopir dhewe lan nggambarake omah kita minangka omah sing cerdas mung amarga IoT. Akeh karya industri, rumah sakit, pemerintah, publik, lan liya-liyane wis dadi prasaja lan kompeten kanggo ditangani.

Apa Edge Computing?

Komputasi pinggiran minangka wujud teknologi komputasi ing ngendi sumber data dumunung sacara fisik luwih cedhak karo situs pangguna kanggo layanan sing cepet lan dipercaya kanggo entuk pengalaman pangguna sing luwih apik nalika butuh. Amarga teknologi iki, kita bisa ngatasi masalah latensi lan nyedhiyakake layanan sing luwih apik kanggo pangguna. Sumber daya kasebut bisa disebarake ing macem-macem lokasi fisik, sing mbantu nggedhekake infrastruktur terpusat kanggo nyukupi kabutuhan nambah piranti lan data.

Bedane antarane Edge Computing lan IoT

Sr No. LIYANE IoT
1. Iki minangka wangun komputasi ing ngendi sumber daya disebarake luwih cedhak karo pangguna. Internet of things minangka jaringan kanggo nyambungake piranti fisik siji liyane liwat teknologi sensori kanggo pangolahan data.
2. Iki minangka teknologi sing fokus ing nyimpen, ngolah, lan nganalisa data kanthi cepet kanggo panjaluk pangguna supaya ora latensi. Ing teknologi iki, obyek fisik minangka sumber daya web sing dikelola dening jaringan.
3. Ana akeh telung lapisan ing arsitektur komputasi Edge yaiku persepsi, jaringan, lan lapisan aplikasi. Utamane ana telung cathetan ing arsitektur Internet of Things: pinggiran piranti, pinggiran lokal, lan awan.

kesimpulan

Loro-lorone teknologi - Internet barang lan komputasi beda. Nanging, padha nggabungake jagad piranti lan server sing cerdas kanggo nggawa data lan informasi luwih cedhak karo pangguna lan ngrampungake akeh masalah. Teknologi Boudi pancen efisien kanggo kerja bareng nganti saiki bisa ngalami kendharaan otonom, sistem manajemen lalu lintas ing piranti, mobil sing nyopir dhewe, omah sing cerdas, lan piranti cerdas. Dadi, kita bisa ujar manawa teknologi kasebut minangka teknologi pelengkap sing gumantung ing saben liyane kanggo menehi keuntungan gedhe ing saben sektor.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.