Sajarah Edge Computing

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Konsep komputasi pinggiran diluncurake ing taun 1990. Tindakan langsung yaiku ngenalake cathetan ing lokasi geografis, sing bakal luwih cedhak karo pangguna kanggo ngirim data tanpa latensi. Komputasi pinggiran minangka jinis komputasi lan panyimpenan data sing luwih cedhak karo data sumber kanggo ngolah data luwih cepet. Wis mbantu nambah bandwidth lan wektu nanggepi. Bentenane sing paling penting ing antarane komputasi awan lan komputasi pinggir yaiku- Komputasi awan dioperasikake ing data gedhe. Ing kontras, komputasi pinggiran ditindakake ing data cepet. Ayo njupuk sawetara informasi babagan sejarah komputasi Edge lan mbuwang sawetara cahya babagan peluncuran lan evolusi.

Sajarah Edge Computing

Komputasi pinggiran diluncurake ing taun 1990 kanthi fokus utamane ngembangake konsep port lan nyuda latensi kanthi solusi pangolahan data sing luwih cedhak karo pangguna. Ing taun 1997, teknologi seluler lan nggunakake komputasi kanthi teknologi seluler yaiku Idea dening ilmuwan komputer Brian Noble. Teknologi komputasi minangka gagasan revolusioner, lan konsep pangenalan wicara teka ing pasar. Nanging ing wektu kasebut, kabeh proses kasebut diarani cyber-frigging, sing saiki dadi pangenalan ucapan dening Apple lan Google. Banjur ing taun 1999, konsep anyar PO kanggo komputasi miskin ditambahake, ing ngendi siji sistem bisa komunikasi karo liyane nggunakake Teknologi komputasi pinggiran. Ing taun 2006 nalika AWS nemoni pasar sing akeh, diuripake menyang layanan EC2. Ing taun 2009, teknologi VM (mesin virtual) diluncurake. Ing taun sing padha, arsitektur rong tingkat diadopsi kanggo komputasi pinggiran. Banjur sawise luwih taun pembangunan, ing 2012, komputasi kabut kanggo ningkataké IoT lan skalabilitas ngenalaken dening Cisco. Banjur fokus utama yaiku ngembangake solusi on-edge kanggo ngatasi masalah wektu nyata.

Tugas sing ditindakake dening Edge Computing

  • Iki nggunakake konsep offloading kanggo nyuda sumber daya aplikasi seluler.
  • Panyimpenan data saiki bisa diakses liwat piranti pinggir lan uga mbantu nambah privasi data.
  • Data saiki diproses cepet banget, lan wektu nanggepi uga wis suda. Mula konsep kendaraan otonom dienal.
  • Cathetan bisa nangani lalu lintas server kanthi gampang kanthi nyebarake panjaluk sing digawe pangguna.
  • Jumlah data sing akeh saiki gampang diatur lan disambungake liwat awan. Mula wis nyuda biaya bandwidth internet kanggo pangolahan data.

kesimpulan

Komputasi pinggiran wis nggawe owah-owahan sing signifikan ing lapangan data analitik. Latensi uga wis suda, lan keamanan data tambah kanthi bantuan komputasi pinggiran. Iki minangka jinis teknologi sing bakal bisa diukur ing mangsa ngarep lan narik kapitalisasi pasar kanthi cepet. Wis kabukten minangka solusi kanggo akeh kasus panggunaan lan masalah wektu nyata. Ana akeh tantangan sing diadhepi kanthi tuwuhing teknologi, nanging solusi kasebut ndadekake posisi teknologi sing paling apik ing pasar. Ing saben sektor, ana inovasi sing luar biasa sajrone dekade kepungkur amarga komputasi pinggiran.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.