SAP Fiori Launchpad Extensibility

Pambuka

Mbukak kunci potensial SAP Fiori Launchpad kanthi ekstensibilitas sing lancar. Temokake kekuwatan kanggo ngatur lan nambah Fiori Launchpad kanggo nyukupi kabutuhan bisnis sing unik. SAP Fiori Launchpad Extensibility ngidini sampeyan ngatur antarmuka pangguna, nggawe kothak pribadi, lan nggabungake aplikasi tambahan kanthi gampang. Maksimalkan produktivitas lan kepuasan pangguna kanthi ngoptimalake Fiori Launchpad supaya cocog karo proses lan alur kerja organisasi sampeyan. Mbukak inovasi lan nguatake pangguna kanthi pengalaman Fiori Launchpad sing disesuaikan lan intuisi liwat SAP Fiori Launchpad Extensibility.

Langkah-langkah kanggo 'SAP Fiori Launchpad Extensibility' nggunakake WebIDE

Mangkene langkah-langkah kanggo nindakake SAP Fiori Launchpad Extensibility nggunakake WebIDE:

1. Bukak SAP WebIDE: Bukak SAP Web Integrated Development Environment (WebIDE) ing browser sampeyan. Mlebu karo kredensial sampeyan lan navigasi menyang lingkungan pangembangan.

2. Nggawe utawa Bukak Proyek: Gawe proyek anyar utawa bukak proyek sing ana ing WebIDE sing ana gandhengane karo SAP Fiori Launchpad sing pengin ditambahi.

3. Goleki Folder "Extensibility": Ing struktur proyek sampeyan, goleki folder "Extensibility". Folder iki ngemot file lan konfigurasi sing dibutuhake kanggo ekstensibilitas Fiori Launchpad.

4. Konfigurasi File "Extensibility": Ing folder "Extensibility", sampeyan bakal nemokake file kayata "manifest.json" lan "Component.js". File kasebut nemtokake setelan lan prilaku ekstensi Fiori Launchpad. Setel file kasebut kanggo nyukupi kabutuhan sampeyan.

5. Netepake Ekstensi: Ngenali wilayah utawa komponen Fiori Launchpad sing pengin ditambahi utawa diowahi. Iki bisa kalebu nambah kothak khusus, nambah kothak sing wis ana, utawa nggabungake aplikasi anyar. Gunakake TCTerms extension cocok ditetepake ing file "manifest.json" kanggo netepake ekstensi sing dikarepake.

6. Ngembangake ekstensi: Ngleksanakake logika sing dibutuhake lan owah-owahan UI kanggo ekstensi Fiori Launchpad. Iki kalebu ngembangake tampilan, pengontrol, lan model UI anyar miturut kabutuhan kustomisasi sampeyan. Gunakake pedoman pangembangan Fiori lan praktik paling apik sajrone proses iki.

7. Tes lan Validasi: Sawise ekstensi dileksanakake, nyoba kanthi teliti kanggo mesthekake yen bisa digunakake kaya sing dikarepake. Validasi prilaku lan tampilan kothak khusus, integrasi aplikasi, lan modifikasi liyane sing digawe ing Fiori Launchpad.

8. Pasang lan Aktifake: Sawise sampeyan wareg karo ekstensi lan wis kasil dites, pasang pangowahan ing lingkungan SAP Fiori Launchpad. Aktifake ekstensi supaya bisa dideleng lan bisa diakses pangguna.

9. Monitor lan njaga: Ngawasi lan njaga ekstensi Fiori Launchpad kanthi terus-terusan kanggo mesthekake kinerja lan kompatibilitas sing optimal karo nganyari utawa owah-owahan ing lanskap SAP ing mangsa ngarep. Tinjau lan nganyari ekstensi kanthi rutin adhedhasar syarat bisnis sing terus berkembang.

Kanthi ngetutake langkah-langkah iki, sampeyan bisa nindakake ekstensibilitas SAP Fiori Launchpad kanthi efektif nggunakake SAP WebIDE, supaya sampeyan bisa ngatur lan nambah Fiori Launchpad kanggo nyukupi kabutuhan khusus organisasi sampeyan.

Langkah-langkah kanggo 'SAP Fiori Launchpad Extensibility' nggunakake SAP BAS

Mangkene langkah-langkah kanggo nindakake SAP Fiori Launchpad Extensibility nggunakake SAP Business Application Studio (BAS):

1. Bukak SAP BAS: Bukak SAP Business Application Studio ing browser sampeyan. Mlebu karo kredensial sampeyan lan navigasi menyang lingkungan pangembangan.

2. Nggawe utawa Bukak Proyek: Nggawe proyek anyar utawa mbukak proyek sing wis ana ing SAP BAS sing digandhengake karo SAP Fiori Launchpad sing pengin ditambahi.

3. Konfigurasi Deskriptor Launchpad (lpd_cust): Temokake folder "lpd_cust" ing struktur proyek sampeyan. Folder iki ngemot file konfigurasi kanggo ekstensibilitas Fiori Launchpad. Bukak file "lpd_cust" lan setel kanggo nemtokake prilaku lan ekstensi Launchpad.

4. Netepake Ekstensi: Ngenali wilayah utawa komponen Fiori Launchpad sing pengin ditambahi utawa diowahi. Gunakake file "lpd_cust" kanggo nemtokake ekstensi sing dikarepake, kayata nambahake kothak khusus, ngowahi kothak sing wis ana, utawa nggabungake aplikasi anyar. Tindakake pedoman lan sintaks sing kasedhiya kanggo nemtokake ekstensi kanthi akurat.

5. Ngembangake ekstensi: Ngleksanakake logika sing dibutuhake lan owah-owahan UI kanggo ekstensi Fiori Launchpad. Iki kalebu ngembangake tampilan, pengontrol, lan model UI anyar miturut kabutuhan kustomisasi sampeyan. Gunakake pedoman pangembangan Fiori lan praktik paling apik sajrone proses iki.

6. Tes lan Validasi: Tes ekstensi Fiori Launchpad kanthi sak tenane kanggo mesthekake yen bisa digunakake kanthi bener. Validasi prilaku lan tampilan kothak khusus, integrasi aplikasi, utawa modifikasi liyane sing digawe ing Launchpad. Gunakake alat lan teknik tes sing kasedhiya kanggo validasi ekstensi.

7. Nyebar lan Aktifake: Sawise sampeyan wareg karo ekstensi lan padha wis kasil dites, masang owahan kanggo lingkungan SAP Fiori Launchpad Panjenengan. Aktifake ekstensi supaya bisa dideleng lan bisa diakses pangguna.

8. Ngawasi lan njaga: Ngawasi lan njaga ekstensi Fiori Launchpad kanthi terus-terusan kanggo mesthekake kinerja lan kompatibilitas sing optimal karo nganyari utawa owah-owahan ing mangsa SAP. Tinjau lan nganyari ekstensi kanthi rutin adhedhasar syarat bisnis sing terus berkembang.

Kanthi tindakake langkah iki, sampeyan bisa nggunakake SAP Business Application Studio (BAS) kanggo nindakake ekstensibilitas SAP Fiori Launchpad kanthi efektif. Ngatur lan ningkatake Fiori Launchpad supaya cocog karo syarat organisasi sampeyan lan menehi pengalaman pangguna sing intuisi kanggo pangguna sampeyan.

Cara Nggawe Plugin Ekstensi Dasar kanggo Fiori Launchpad

Langkah 01: Aktifake 'SAP Fiori Launchpad Extensibility' ing WebIDE kaya ing ngisor iki:

SAP Fiori Launchpad Extensibility

Langkah 02: Klik Nggawe Proyek Anyar -> Proyek saka Cithakan

Langkah 03: Pilih template 'SAP Fiori Launchpad Plugin' banjur klik Sabanjure.

Langkah 04: Ketik Jeneng Proyek, klik Sabanjure

Langkah 05: Nyedhiyakake ID Plugin, lan Judhul Plugin, banjur klik Rampung

Langkah 06: Owahi file Component.js

Langkah 07: Jalanake plugin kanthi ngeklik "Run as SAP Fiori Launchpad Sandbox"

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Go Coding