Sembarang Kabeh ing Python

Pambuka

Python dibangun ing fungsi sembarang () lan kabeh () padha karo seri saka "lan" lan "utawa" operator Python. Fungsi short-circuit eksekusi.

ANY () fungsi iterates liwat nilai sing diwenehake lan ngasilake TRUE sanalika nilai TRUE pisanan ditemokake. Yen kabeh nilai sing disedhiyakake FALSE utawa kosong, FALSE bali. Tumindak minangka urutan operasi OR ing nilai sing kasedhiya.

ALL () fungsi iterates liwat kabeh nilai kasedhiya lan bali TRUE yen kabeh nilai TRUE liya yen ana nilai FALSE, FALSE bali. Iku tumindak minangka urutan operasi AND liwat nilai kasedhiya.

Sintaks

Syntax of any: any (iterables)

Sintaks kabeh: kabeh (iterables)

program

Conto 1

# Short-circuit ing nilai katelu minangka True, mula ngasilake print True (apa wae ([False, False, True, False])) # Kabeh nilai False, mula ngasilake False print ([False, False, False, False])) # Short-circuit ing nilai pisanan minangka True, mula ngasilake print True (apa wae ([Bener, Palsu, Palsu, Palsu]))

Output:

True
palsu
True

Conto 2

# Short-circuit ing nilai pisanan minangka Palsu, mula ngasilake cetakan Palsu (kabeh ([Palsu, Palsu, Bener, Palsu])) # Kabeh nilai Palsu, mula ngasilake cetak Palsu (kabeh ([Palsu, Palsu, Palsu, Palsu])) # Short-circuit ing nilai kapindho minangka Palsu, mula ngasilake cetakan Palsu (kabeh ([Bener, Palsu, Palsu, Palsu])) # Kabeh nilai Bener, mula ngasilake cetakan Bener (kabeh ([Bener, Bener, Bener, Bener])) # Ora ana nilai sing dilewati, mula ngasilake cetakan True (kabeh ([]))

Output:

palsu
palsu
palsu
True
True

Conto 3

flist=[] slist=[] # Kabeh angka ana ing wangun: 4*num-2 kanggo num in range(1,51): flist.append(4*num-2) # nyimpen nomer genap kanggo num in range(0,50 ,2): slist.append(flist[num]%0==XNUMX) print('Apa kabeh angka ing daftar pisanan genap?') print(kabeh(slist))

Output:

Apa kabeh nomer ing dhaptar pisanan padha?
True

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.