Solusi Komputasi Edge lan Infrastruktur Desktop Virtual

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Komputasi pinggiran nggunakake pendekatan sing disebarake kanggo pangolahan data nalika pangguna liwat jaringan pinggiran nggawe panjaluk data kasebut. Sumber daya diselehake ing cedhak pangguna kanggo nanggepi panjaluk kasebut kanthi cepet. Wis mbantu nambah efisiensi jaringan lan menehi skalabilitas kanggo sistem kasebut. Tanggepan wektu nyata uga saya apik, lan kanthi nggunakake aplikasi lan teknologi kayata teknologi internet, pembelajaran mesin, intelijen buatan, lan AR / VR, piranti kasebut wis dadi jagad anyar. Ing sawetoro wektu, akeh tantangan sing teka, sing uga kudu dirampungake. Akeh solusi wis digawe kanggo mutusake masalah masalah terus-terusan lan kasil digawe kanthi asil sing luwih apik. Ing tulisan iki, kita bakal sinau babagan sawetara solusi paling ndhuwur sing diadegake dening komputasi pinggiran lan entuk sawetara informasi babagan infrastruktur desktop virtual.

Solusi Edge Computing

Ana akeh solusi kanggo ngrampungake masalah lan tantangan wektu nyata ing macem-macem sektor lan industri.

Analytics lan Smart Grid

Kelas pinter digunakake kanggo komunikasi antarane konsumen infrastruktur distribusi Daya lan pangguna pungkasan. Iki minangka saluran komunikasi sing nggunakake protokol internet kanggo komunikasi. Nanging amarga tambah akeh populasi lan kabutuhan piranti, manajemen data dadi rumit lan mengaruhi tingkat komunikasi. Latensi wis dadi masalah gedhe. Dadi kanggo mutusake masalah iki, teknologi komputasi pinggiran Grid diadegake sing ngaktifake ngawasi wektu nyata lan fitur analitik babagan sumber daya sing bisa dianyari. Amarga iki, saiki bisa komunikasi saka jarak sing adoh kanthi nggunakake bendungan hidroelektrik lan meter cerdas kanthi analitik babagan produksi energi, syarat, lan kasedhiyan. Dadi data kudu diproses dhisik ing sumber, lan filtrasi penting kanggo nyelehake paket data ing posisi sing bener.

Video Oschestration

Solusi video pinggiran nggunakake komputasi kanggo ngoptimalake metode pangiriman kanggo sumber video sing sugih. Cara anyar kanggo ngirim data video digunakake ing ngendi data video disebarake cedhak karo piranti sing dikarepake pangguna. Amarga solusi iki, masalah latensi wis dirampungake, lan efisiensi wis tambah. Iku Teknologi sing migunani kanggo nilai umum sing gedhe kayata stadion olahraga utawa fungsi langsung ing ngendi streaming video langsung digunakake. Teknologi iki, uga dikenal minangka komputasi 5G, lagi nggarap sawetara masalah liyane sing bakal dirampungake ing taun-taun sing bakal teka.

Manajemen Lalu Lintas

Ing kutha-kutha gedhe, lalu lintas saya tambah akeh amarga tambah akeh populasi lan kendaraan. Iki nyebabake masalah karo manajemen lalu lintas. Kanggo ngatasi masalah iki, sawetara sistem transportasi cerdas dibutuhake, lan padha diwenehake dening Teknologi komputasi pinggiran kanggo ngolah Manajemen lalu lintas kanthi nggunakake piranti IoT. Padha efektif banget supaya saiki bisa ngatur lalu lintas kanthi cerdas. Teknologi preprocesses data langsung lan banjur nyaring data nyedhaki piranti liwat jaringan maya. Data kasebut dianalisis lan disaring kanthi cerdas sadurunge diproses dadi sawetara sistem kanggo digunakake.

Infrastruktur Desktop Virtual

VDI diakoni minangka infrastruktur desktop virtual sing digunakake kanggo nggawe mesin virtual desktop sing dipersonalisasi lan individu kanggo pangguna ngalami wutah ing taun-taun pungkasan. Teknologi iki diadegaké ing taun 2006, saka ngendi iku tuwuh popularitas ing industri IT. Gagasan kasebut gampang, nanging fokus utama yaiku nyuda biaya hardware lan ngilangi siklus refresh telung taun kanggo nyederhanakake manajemen desktop. Iku uga mbantu kanggo nyimpen akèh wektu lan dhuwit ing bisnis. Nanging mburi lan infrastruktur kanggo teknologi iki larang regane, lan biaya hardware uga di-push munggah. Amarga iki, teknologi kasebut ora diadopsi dening sawetara perusahaan.

Nanging solusi komputasi hiper-konvergen wis mbantu teknologi VDI dadi prasaja lan praktis digunakake kanggo tim kanthi biaya sing murah. Amarga solusi iki, teknologi kasebut gampang dikelola lan dijaga karo sawetara pangguna sekaligus. Teknologi kasebut wis ngaktifake kemampuan pemulihan bencana otomatis amarga ora kuwatir babagan mundhut data. Malah yen ing kondisi akses jaringan, iku bakal mbantu kanggo pindhah menyang mesin beda lan terus karya.

kesimpulan

Kanthi teknologi lan solusi sing saya tambah, karya kasebut dadi luwih gampang lan gampang diatur tinimbang sadurunge. Saiki sampeyan bisa ngatur akeh perkara liwat piranti siji kanthi lungguh ing endi wae. Komunikasi saka adoh saiki bisa ditindakake kanthi latensi sing murah lan biaya sing luwih murah. Teknologi modern minangka alesan mung kanggo ngowahi jagad dadi luwih modern ing pirang-pirang aspek lan sektor. Tanpa teknik lan piranti kasebut saiki, urip ora mungkin lan ora bisa dibayangake.

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.