Teknologi komputasi Edge

Pambuka – Iki kiriman minangka bagéan saka LIYANE seri.

Pambuka

Komputasi pinggiran mbantu entuk layanan basis awan ing jaringan lan ngolah data ing cedhak data sumber. Komputasi pinggiran wis mbantu nyedhiyakake data kasebut kanthi latensi lan infrastruktur jaringan sing sithik. Mangan nggunakake sensor cerdas sing bisa nulungi lokasi langsung saka piranti utawa produk apa wae. Akeh Teknologi komputasi pinggiran nyilem menyang infrastruktur jaringan kanggo nindakake analisis wektu nyata kanthi biaya sing murah. Wong kasengsem ing komputasi pinggiran amarga infrastruktur sing lincah lan murah. Ing kene kita bakal sinau babagan limang Teknologi komputasi pinggiran utama.

Teknologi Edge Computing

Multi-akses Edge Computing (MEC)

MEC, uga dikenal minangka Mobile Edge Computing, mbantu nyedhiyakake sumber daya komputasi lan panyimpenan ing RAN (jaringan akses radio). Teknologi kasebut mbantu ningkatake efisiensi jaringan lan kualitas pangiriman konten ing sisih klien. Iku uga wis mbantu kanggo ngganti pranala radio lan ilang perlu kanggo backhauling. Iki uga mbantu ngatur beban lan mbagi lalu lintas kanggo njaga pangiriman konten kanthi tepat wektu.

Komputasi Kabut

Fog Computing asale saka tembung forging, sing tegese infrastruktur komputasi terdesentralisasi. Iku mbantu kanggo ngluwihi pusat data komputasi maya liwat jaringan pinggiran. Sampeyan kudu milih panyimpenan lan nyelehake data ing panggonan sing bener saka proses njupuk lan loading bisa rampung kanthi cepet lan efektif. Lokasi sing dipilih kanggo nyimpen data ana ing antarane sumber lan data pangiriman, dikenal minangka metu ing kabut. Banjur informasi kasebut dipilih lan dipindhah menyang piranti sing padha kanggo proses analisa.

Cloudlets

Cloudlets minangka pusat data skala cilik sing mbantu ningkatake mobilitas. Arsitèktur lampu maya padha karo tingkat kapindho hierarki telung tingkat. Ngapikake interaksi karo aplikasi seluler lan nyedhiyakake latensi sing sithik kanggo piranti seluler sing luwih cedhak karo lokasi geografis. Eat nggunakake jaringan 5G kanggo ndhukung aplikasi sumber daya lan teknologi modern kanggo nggawe proses liyane kayata machine learning, pangolahan basa, lan pangenalan wicara. Fungsi utama teknologi iki yaiku nyuda latensi kanthi jaringan area sing wiyar (WAN).

Pusat Data Mikro

Komputasi pinggiran nggunakake IoT sing mbantu ngembangake piranti lan sensor sing inovatif. Pusat data mikro Teknologi bakal bantuan kanggo nggawe saran saka solusi pusat data cukup sing bisa bantuan kanggo generate worth apik. Iki luwih cilik nanging bisa ngatur komputasi jaringan pinggiran kanggo nyebarake layanan sacara global. Sejatine, iki minangka komponen pusat data sing ukurane cilik lan bisa digunakake ing kahanan apa wae. Amarga ukurane cilik, dheweke kudu nggawe sumber data gampang banget kanggo disebarake.

Awan barang

COT wis dikembangake kanggo ngolah sawetara layanan ing sisih pangguna pungkasan. Teknologi iki wis nambah kekuwatan jaringan komputasi pinggir lan piranti seluler lan IoT. Sing paling penting yaiku teknologi iki bisa digunakake kanggo kabeh piranti sing digunakake ing omah. COD bisa nambah kekuwatan piranti cerdas anyar. Teknologi iki wis ngaktifake virtualisasi, sing ramah lokasi lan mbantu nyebarake data lingkungan wektu nyata.

kesimpulan

Ing kene kita wis nyakup limang Teknologi komputasi pinggiran penting sing digunakake kanthi bantuan jaringan IoT lan 5G kanggo nggawe generasi mbesuk luwih kuat. Amarga kabeh Teknologi komputasi pinggiran limang iki, kemungkinan tambah, lan layanan komputasi awan bisa ndhukung aplikasi seluler.

 

Pengarang


komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.