Apa sing Restful Web Services

Pambuka

Ing artikel sadurunge kita wis ngrembug apa iku API. Ana macem-macem jinis panggilan API kayata Simple Object Access Protocol (SOAP), Remote Procedure Call (RPC) lan Representational State Transfer (REST). Kabeh panggilan API iki duwe tujuan sing padha, yaiku nransfer data kanthi aman ing antarane loro utawa luwih sistem. Ing artikel iki kita mung bakal njelajah Layanan Web Restful.

Apa REST

Kaya sing wis kasebut sadurunge, REST tegese Transfer Negara Perwakilan. Iki minangka cara sing gampang kanggo ngirim lan nampa data antarane klien lan server. Ora mbutuhake piranti lunak utawa standar kanggo nransfer data. Nduwe struktur sing wis ditemtokake kanggo nindakake panggilan API. Pangembang mung kudu nggunakake cara sing wis ditemtokake lan ngirim data minangka muatan JSON.

Layanan Web sing tenang

Atribut saka Restful Web Services

Layanan web RESTful nduweni enem watesan/atribut:

  1. Klien-Server: Iki minangka aspek penting saka REST API. API REST ngetutake arsitektur klien-server lan loro-lorone kudu kapisah. Iki tegese server lan klien ora bisa dadi server sing padha. Yen padha, sampeyan bakal nampa kesalahan CORS.
  2. Stateless: Ing REST, kabeh telpon dianggep minangka telpon anyar lan kahanan telpon sadurunge ora bakal menehi keuntungan kanggo telpon anyar. Mula, sajrone saben telpon, kudu njaga kabeh otentikasi lan informasi liyane sing dibutuhake.
  3. Cache: API REST nyengkuyung proses cache browser lan server kanggo nambah kacepetan pangolahan.
  4. Antarmuka seragam: Antarmuka antarane Klien lan Server tetep seragam, mula owah-owahan ing salah siji sisih ora bakal mengaruhi fungsi API. Iki mbantu pangembangan sistem Klien lan Server kanthi mandiri.
  5. Sistem Lapisan: REST ngidini panggunaan struktur berlapis ing sisih server yaiku sampeyan bisa duwe data ing server sing beda, otentikasi ing server sing beda nalika API ing server sing beda. Klien ora bakal ngerti manawa entuk data saka server endi.
  6. Kode sing dikarepake: Iku fitur opsional saka REST API ngendi server malah bisa ngirim kode eksekusi kanggo klien sing bisa mbukak langsung sak wektu mbukak.

Metode ing Restful Web Services

Nggunakake layanan web Restful, kita bisa nindakake papat operasi dhasar iki:

  1. GET: Cara iki digunakake kanggo njupuk dhaptar data saka server.
  2. POST: Cara iki digunakake kanggo ngirim / nggawe rekaman anyar ing server.
  3. PUT: Cara iki digunakake kanggo nganyari rekaman server sing wis ana.
  4. Mbusak: Cara iki digunakake kanggo mbusak rekaman ing sisih server.

Catetan: Mung nelpon cara ing ndhuwur ora njamin yen operasi bakal ditindakake nganti operasi kasebut uga ditindakake ing sisih server.

Kaluwihan saka Restful Web Services

Ing ngisor iki minangka kaluwihan utama saka RESTful API:

  • Padha luwih prasaja lan fleksibel kanggo dileksanakake
  • Ndhukung macem-macem format data kayata JSON, XML, YAML, lsp.
  • Iku luwih cepet lan menehi kinerja luwih

Kekurangan saka Restful Web Services

Sanajan layanan REST cenderung menehi macem-macem keuntungan, nanging isih menehi kekurangan:

  • Kanggo ngleksanakake pitakon sing gegandhengan karo negara, REST Header dibutuhake sing minangka karya kikuk
  • Operasi PUT lan DELETE ora bisa digunakake liwat firewall utawa ing sawetara browser.

Ninggalake komentar

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.