Apa iku SAP OData

Pambuka

Yen sampeyan arep mbukak Data SAP (Tabel utawa Data Kueri) menyang lingkungan eksternal kaya UI5/Fiori utawa HANA, mula sampeyan kudu nyurung data sampeyan ing bentuk API. Miturut API kita tegese, nggunakake OData kita bakal generate a layanan link sing bisa diakses liwat internet lan bisa digunakake kanggo nindakake operasi CRUD. SAP OData ing lingkungan SAP ABAP kaya kelas ABAP liyane. Kita bisa ngakses metode kelas iki nggunakake transaksi SEGW. Kita bisa nulis kode sing dibutuhake ing kene kanggo manipulasi data lan sawise ngaktifake kelas kasebut, link layanan sing digawe bakal tumindak kanthi bener.

Definition

SAP OData minangka protokol Web standar sing digunakake kanggo pitakon lan nganyari data sing ana ing SAP nggunakake ABAP, nglamar lan mbangun teknologi Web kayata HTTP kanggo nyedhiyakake akses menyang informasi saka macem-macem aplikasi eksternal, platform lan piranti.

Ing SAP, kita nggunakake SEGW kode transaksi kanggo nggawe Layanan OData. SEGW singkatan saka Service Gateway.

Arsitektur SAP OData

Ing kene, kita bakal ngrembug babagan arsitektur tingkat dhuwur saka SAP OData.

SAP OData Arsitektur Tingkat Dhuwur
SAP OData Arsitektur Tingkat Dhuwur

Apa kita kudu ODATA

SAP OData dilengkapi macem-macem kaluwihan. Ora mung mbantu kita mbukak data nanging uga mbantu pelanggan ngakses data saka ngendi wae lan piranti apa wae. Yen ora ana layanan OData, data kasebut bakal tetep ana ing premis lan yen pangguna kudu ngakses data kasebut, bisa uga kudu ngunjungi lokasi data, sing ora kepenak kanggo jagad digital.

Kaluwihan saka ODATA

Nggunakake SAP OData menehi kita keuntungan ing ngisor iki:

  • Iku mbantu kanggo njupuk asil diwaca manungsa IE sampeyan bisa nggunakake browser kanggo ndeleng data output
  • Gampang banget lan relatif cepet kanggo ngakses data
  • Iki nggunakake kabeh standar protokol web yaiku GET, PUT, POST, DELETE, lan QUERY
  • Nggunakake Aplikasi Stateless: Tegese Server ora nyimpen data saka Klien (contone, Aplikasi UI5) lan nganggep saben telpon OData minangka telpon anyar.
  • Iku nampa data ing wangun bagéyan informasi sing gegandhengan, siji ngarah menyang liyane: Iku pola interaksi dikenal minangka "waspada-nganalisa-tumindak", "view-inspect-act", utawa "njelajah & tumindak". Miturut pola iki, ora kabeh data dimuat bebarengan, lan pangguna nganalisa data lan tekan informasi sing dibutuhake sawise pandhu arah. Kanthi cara iki, data dimuat kanthi cepet lan bener.

SAP OData V2 (Versi 2)

OData v2 minangka set standar anyar sing ditambahake menyang SAP OData V1, lan iki kaya ing ngisor iki:

  • Ngurutake lan nyaring sisih klien
  • Kabeh panjalukan bisa batched
  • Kabeh data disimpen ing model kasebut
  • Penanganan Pesen otomatis

Sampeyan bisa maca liyane babagan SAP OData v2 vs OData v1 kene.

SAP OData V4 (Versi 4)

OData v4 minangka upgrade paling anyar kanggo layanan SAP OData sing dilengkapi sawetara tambahan lan sawetara pangurangan fitur, kayata:

  • Versi anyar ndadekke simplification ing syarat-syarat data naleni. Model OData V4 anyar nyederhanakake struktur parameter pengikat data.
  • OData v4 mung mbutuhake pengangkatan data bedo.
  • Kelompok Batch mung ditetepake liwat paramèter naleni ing telpon OData v4 anyar kanthi paramèter sing cocog ing model minangka standar.
  • Ndhukung panggunaan pengikat operasi. Lan saiki luwih gampang kanggo naleni asil eksekusi operasi menyang kontrol.
  • Gawe, Waca, Nganyari lan Busak (Busak) operasi kasedhiya implisit liwat bindings
  • Ing OData v4, Metadata mung diakses liwat ODataMetaModel

Sampeyan bisa maca liyane babagan SAP OData v4 vs OData v2 kene.

Komentar: 2

Ninggalake komentar

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.