OS Windows Phone

by | Jun 23, 2021 | MDM

Home » MDM » OS Windows Phone

Pambuka

Telpon ora liya mung sepotong bata tanpa sistem operasi sing fungsional. Sistem operasi pisanan kanggo piranti seluler diluncurake ing taun 1999 kanthi Blackberry OS sing nduweni titik jual unik sing ndadekake pelanggan bisa komunikasi rong arah karo wong liya liwat World Wide Web. Nalika jagad sistem operasi saya maju, sistem kaya Android OS lan Apple iOS dadi sorotan lan entuk popularitas gedhe ing antarane pangguna smartphone saben dina. Windows, sing sadurunge wis ndominasi pasar sistem operasi kanggo laptop / PC, nyoba luck karo OS seluler uga, nanging sampeyan ngerti carane iku?

Apa Sistem Operasi Windows?

Sistem operasi Windows Phone minangka wangun sistem operasi seluler, sing dikembangake dening Microsoft Corporation, sing diluncurake nganggo windows phone 7. Nalika pisanan diluncurake, salah sawijining USP utama yaiku antarmuka pangguna sing beda-beda sing diwenehake kanggo pangguna. Desain Metro ngenalaken idea saka estetika piranti ing antarane pangguna, uga ana sing durung nate ditindakake dening OS populer kaya Android lan iOS. Ditulis ing C lan C ++ coding, OS iki gained prevalensi banget ing pasar konsumen nalika Nokia, salah sawijining pabrikan seluler sing paling misuwur ngrilis saluran telpon lan sarujuk kanggo nguwasani kabeh piranti ing mangsa ngarep nganggo OS Windows Phone, ndadekake Windows sukses banget karo OS anyar karo perusahaan terkenal sing ndhukung dheweke.

Watesan Sistem Operasi Windows

  • Microsft toko: kekurangan pilihan babagan aplikasi kanggo saben panggunaan, dibandhingake karo play store (Android) utawa AppStore (iOS)
  • UI kaku: Microsoft ora ngidini pangguna nggawe owah-owahan ing antarmuka pangguna dibandhingake karo Android. Saliyane ngganti gambar latar mburi, ora ana akeh kegunaan sing ditawakake OS
  • Ora kasedhiya: sanajan Microsoft wis sah nggawe sistem operasi kasedhiya kanggo kabeh merek, dominasi pasar dhuwur saka Android wis diwatesi Microsoft saka kasil marketing sistem operasi. Saiki, saben pabrikan condong menyang Android tinimbang OS liyane amarga para pelanggan wis kenal lan kepenak karo sing padha.

Keamanan Sistem Operasi Windows

Keamanan minangka keprihatinan kanggo kabeh wong lan Microsoft minangka perusahaan sing ndominasi pasar kanggo sistem operasi komputer sing mesthi njamin keamanan maksimal kanggo pangguna. Nanging, kaya Blackberry OS, taun 2020 uga wis rampung kanggo Microsoft Phone amarga ora kompeten dibandhingake karo Android lan iOS sing nggawe kekuwatan monopoli ing pasar piranti lunak operasi seluler. Tegese, pangguna Microsoft saiki rawan banget kanggo nglanggar keamanan lan serangan hack amarga Microsoft wis mandheg nyedhiyakake nganyari piranti lunak kanggo telpon wiwit Januari 2020.

Pengarang

0 Komentar

Kirim Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Pengarang