Поставување навигација на Salesforce

Вовед

Ние го користиме поставувањето Salesforce за да ја приспособиме, конфигурираме и поддржиме вашата организација. Можете да најдете сè што ви треба од А до Ш во областа за поставување. Знаењето како да се движите до Поставувањето и да го пронајдете она што ви треба може да се смета за ваш чекор во Salesforce. Поставувањето е достапно и во Salesforce Classic и Lightning Experience, но засега ќе се фокусираме само на Lightning Experience.

Како да стигнете до Домот за поставување

Толку е едноставно како ова, пронајдете ја иконата за менувачот на горниот десен агол на вашата организација и кликнете на неа за да најдете паѓачко мени со достапно Setup на само еден клик. Ура! Ние сме еден чекор поблиску до поставувањето на навигацијата.

Поставување навигација

Сега кога штотуку кликнавме на „Поставување“, упатени сме во Домот за поставување. Можеби изгледа застрашувачки, но дозволете ми да ви го разделам. Областа за поставување Salesforce има главно 3 компоненти исто како што сугерира сликата подолу.

Графички кориснички интерфејс Опис автоматски се генерира

  1. Управувач со објекти – Можете да ги најдете сите стандардни и сопствени објекти во вашата организација во Управувачот со објекти. Овде можете да ги прегледате и прилагодите вашите објекти.
  2. Мени за поставување – Ви дава сè што ви треба, од управување со вашите корисници до прегледување на информациите за компанијата сите достапни со едноставно внесување во менито Брзо наоѓање за побрзо да стигнете таму! Менито има и брзи врски до се што ви треба. Така, наместо да пишувате во менито за брзо наоѓање, секогаш можете да го проширите соодветното мени за да го најдете она што ви треба, ако знаете каде да барате. Сепак, секогаш го претпочитам првото, ја завршувам работата побрзо!
  3. Главен прозорец – Овде можете да видите на што работите моментално, на сликата погоре ја гледате почетната страница за поставување.

Мени за поставување

Ако ви го привлече вниманието, можеби сте забележале дека менито за поставување има три главни категории - Администрација, Алатки за платформа и Поставки.

Администрација – Овде управувате со вашите корисници и податоци, тука се одвива сè, од додавање нови корисници до увоз/извоз на податоци. Можете да додавате корисници, да замрзнувате или деактивирате корисници, да креирате комплети дозволи, да управувате со корисници, да увезувате/извезувате податоци и да приспособувате/управувате со шаблони за е-пошта, за да именувате неколку.

Алатки на платформата – Овој дел се занимава со повеќето приспособувања, конфигурации и развојни карактеристики што можете да ги извршите на платформата Salesforce. Овде можете да креирате апликации, да ги менувате корисничките интерфејси, да вршите автоматизација на процесите и многу повеќе.

Подесувања – Главно сместете ги информациите за вашата компанија и безбедноста на органите. Можете да ги гледате и управувате информациите за вашата компанија, работното време, здравствените проверки и многу повеќе во Поставки.

Остави коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.