Formulari HTML

Prezantimi

Një formë HTML përdoret për të marrë të dhëna nga përdoruesit dhe për të dërguar të dhënat e tyre në backend. Në këtë artikull do të përpiqemi të shpjegojmë funksionalitetin e një Formulari HTML.

Format në HTML

Ju mund të keni plotësuar shumë formularë në jetën tuaj, offline dhe online. Për t'u regjistruar në çdo faqe interneti, duhet të plotësojmë një formular me të dhënat tona bazë. Këto të dhëna të formës ruhen më vonë në një tabelë të bazës së të dhënave. Sa herë që përpiqeni të identifikoheni, të dhënat tuaja merren nga e njëjta tabelë. HTML gjithashtu ofron etiketa për të zhvilluar një formë në internet.

Edhe brenda formës, ne kemi nevojë për lloje të ndryshme kontrollesh si: duhet të marrim tekstin hyrës për emrin, butonin e radios për gjininë, kutitë e zgjedhjes për subjektet, kalendarin për datën e lindjes, butonin e dorëzimit etj.

Shënim: Një formë në vetvete nuk është kurrë e dukshme, ajo integron shumë elementë të gjithë së bashku dhe kryen një veprim të vetëm mbi to.

sintaksë

Formulari HTML

Shembull

Shembull i një formulari Emri: Mosha: Gjinia: Mashkull Femër

 

prodhim

Prodhimi i formularit HTML

Lini një koment

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohet komenti juaj.