Çfarë është një Salesforce Admin (Administrator)?

Prezantimi

Salesforce është një platformë e bazuar në cloud që ofron softuer CRM (Menaxhimi i Marrëdhënieve me Klientin). Nga dyqanet mama-dhe-pop deri tek institucionet e Fortune 500, të gjitha përfitojnë nga burimet e panumërta të ofruara nga platforma Salesforce, p.sh. Sales Cloud, Marketing Cloud, Service Cloud - për të përmendur një çift.

Shumë tituj pune ekzistojnë brenda mjedisit Salesforce, nga Administratori i Salesforce te Konsulenti Salesforce, gjë që për një laik mund të tingëllojë e çuditshme. Le të fillojmë duke gërmuar se çfarë është një Administrator Salesforce dhe të hedhim pak dritë mbi rolin që ata luajnë.

Çfarë është një Salesforce Admin (Administrator)?

Salesforce Administratorët punoni me palët kryesore të interesuara për të përcaktuar proceset dhe për të përshtatur Platformën e Salesforce sipas kërkesave dhe kushteve të tyre. Ata vijnë në shpëtimin e përdoruesve për të realizuar atë që Salesforce ka për të ofruar duke përshtatur Platformën Salesforce sipas kërkesave të përdoruesit. Ata mund të portretizohen si këshilltarë të besuar të kompanisë suaj për të gjitha nevojat tuaja të Salesforce.

Automatizimi i proceseve të biznesit, personalizimi i organizmit tuaj, rregullimet e gabimeve, trajnimi i përdoruesve dhe mirëmbajtja e platformës janë vetëm disa nga përgjegjësitë e ndërmarra prej tyre. Ato janë një lidhje e domosdoshme midis biznesit tuaj dhe teknologjisë.

Çfarë është një Salesforce Admin (Administrator)?

Puna ditore e një administratori Salesforce

Roli juaj si administrator i Salesforce mund të ndryshojë në varësi të kompanisë ose organizatës suaj, nëse punoni si ekip ose vetëm. Një ditë mund të automatizoni proceset e biznesit dhe ditën tjetër mund të trajnoni përdoruesit në kompaninë tuaj. Rolet mund të ndryshojnë në varësi të shumë variablave si p.sh.

  • Sa përdorues kanë nevojë për mbështetjen tuaj?
  • A punoni vetëm apo si ekip?
  • Sa larg është organi juaj? Është krejt i ri apo larg udhëtimit SF?
  • A përdorni më së shumti vetëm Salesforce? apo keni në përdorim Marketing Cloud, Service Cloud etj.
  • A jeni një administrator, zhvillues dhe ekspert menjëherë?

Le të shohim se si mund të duket një ditë e zakonshme:

  • Ju mund të mbani një takim për mbledhjen e kërkesave.
  • Komunikoni me ekipin tuaj, ku mund t'ju delegohet puna ose mund të jeni ju ai që delegon punën.
  • Kjo punë mund të përfshijë trajnimin e përdoruesve të rinj, manipulimin e të dhënave, menaxhimin e lejeve të përdoruesve, rregullime të gabimeve, ndryshime të thjeshta brenda organit tuaj dhe shumë më tepër.

Përgjegjësitë e kryera nga një administrator tipik Salesforce turbullohen me kaq shumë role të tjera, këto janë vetëm disa nga detyrat që ata kryejnë.

Lini një koment

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohet komenti juaj.