Naon anu Restful Web Services

perkenalan

Dina artikel saméméhna kami geus dibahas naon mangrupa API. Aya sababaraha jinis sauran API sapertos Simple Object Access Protocol (SOAP), Remote Procedure Call (RPC) sareng Representational State Transfer (REST). Sadaya sauran API ieu gaduh tujuan anu sami, nyaéta pikeun mindahkeun data sacara aman diantara dua atanapi langkung sistem. Dina artikel ieu kami ngan bakal ngajalajah Layanan Wéb Restful.

Naon REST

Salaku nyatakeun saméméhna, REST nangtung pikeun Representational State Transfer. Ieu mangrupikeun cara anu saderhana pikeun ngirim sareng nampi data antara klien sareng server. Teu ngabutuhkeun parangkat lunak atanapi standar pikeun nransfer data. Éta gaduh struktur anu tos siap pikeun ngalakukeun panggero API. Pamekar ngan ukur kedah nganggo cara anu tos siap sareng lulus datana salaku payload JSON.

Layanan Wéb anu tenang

Atribut of Restful Web Services

Ladenan wéb RESTful ngagaduhan genep konstrain/atribut:

  1. Client-Server: Éta mangrupikeun aspék anu penting pikeun REST API. A REST API nuturkeun arsitéktur klien-server jeung ieu duanana kudu misah. Éta hartosna server sareng klien henteu tiasa janten server anu sami. Upami sami, anjeun bakal nampi kasalahan CORS.
  2. Stateless: Dina REST, sadaya sauran dianggap sabagé sauran énggal sareng kaayaan sauran sateuacana moal masihan kauntungan pikeun sauran énggal. Lantaran kitu salami unggal sauran, diperyogikeun pikeun ngajaga sadaya auténtikasi anu diperyogikeun sareng inpormasi anu sanés.
  3. Cache: API REST nyorong prosés cache browser sareng server pikeun ningkatkeun laju ngolahna.
  4. Antarmuka seragam: Antarbeungeut antara Klién sareng Server tetep saragam, ku kituna parobahan dina dua sisi moal mangaruhan fungsionalitas API. Ieu ngabantuan dina ngembangkeun sistem klien tur server mandiri.
  5. Sistem Lapisan: REST ngamungkinkeun pamakéan struktur layered di sisi server ie anjeun tiasa gaduh data dina server béda, auténtikasi on server béda bari API on server béda. Klién moal pernah terang yén éta nampi data tina server mana.
  6. Kode on Paménta: Ieu mangrupikeun fitur pilihan REST API dimana server malah tiasa ngirim kode anu tiasa dieksekusi ka klien anu tiasa dijalankeun langsung salami waktos jalan.

Métode dina Restful Web Services

Ngagunakeun jasa wéb Restful, urang tiasa ngalakukeun opat operasi dasar ieu:

  1. GET: Metoda ieu dipaké pikeun meunangkeun daptar data ti server.
  2. POST: Metoda ieu dipaké pikeun masangkeun / nyieun rékaman anyar dina server.
  3. PUT: Metoda ieu dianggo pikeun ngapdet rékaman server anu tos aya.
  4. DELETE: Metoda ieu dianggo pikeun ngahapus rékaman di sisi server.

Catetan: Ngan nyauran metodeu di luhur henteu ngajamin yén operasi bakal dilaksanakeun dugi ka operasi ieu dilaksanakeun di sisi server ogé.

Kaunggulan tina Restful Web Services

Ieu mangrupikeun kaunggulan utama RESTful API:

  • Aranjeunna langkung sederhana sareng fleksibel pikeun dilaksanakeun
  • Éta ngadukung rupa-rupa format data sapertos JSON, XML, YAML, jsb.
  • Éta langkung gancang sareng nyayogikeun kinerja anu langkung saé

Kalemahan tina Restful Web Services

Sanaos jasa REST condong masihan sababaraha kauntungan, éta tetep masihan kakurangan:

  • Pikeun ngalaksanakeun pamundut anu aya hubunganana sareng REST Headers diperyogikeun anu mangrupikeun padamelan anu kagok
  • Operasi PUT sareng DELETE henteu tiasa dianggo ngalangkungan firewall atanapi dina sababaraha browser.

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.