Naon SAP OData

perkenalan

Upami anjeun badé ngalaan Data SAP anjeun (Table atanapi Data Query) ka lingkungan éksternal sapertos UI5 / Fiori atanapi HANA, maka anjeun kedah nyorong data anjeun dina bentuk API. Ku API kami hartosna, ngagunakeun OData kami bakal ngahasilkeun a palayanan link anu tiasa diakses via internét sareng tiasa dianggo pikeun ngalakukeun operasi CRUD. SAP OData di lingkungan SAP ABAP sami sareng Kelas ABAP anu sanés. Urang tiasa ngaksés metode kelas ieu nganggo transaksi SEGW. Urang tiasa nyerat kode anu diperyogikeun di dieu pikeun manipulasi data sareng saatos urang ngaktifkeun kelas, tautan jasa anu kami hasilkeun bakal sasuai.

panjelasan

SAP OData mangrupikeun protokol Wéb standar anu dianggo pikeun milarian sareng ngapdet data anu aya dina SAP nganggo ABAP, nerapkeun sareng ngawangun téknologi Wéb sapertos HTTP pikeun masihan aksés kana inpormasi tina sababaraha aplikasi éksternal, platform sareng alat.

Dina SAP, kami nganggo SEGW kode transaksi pikeun nyieun hiji Service OData. SEGW nangtung pikeun Service Gateway.

Arsitéktur SAP OData

Di dieu, urang bakal ngabahas ngeunaan arsitektur tingkat luhur SAP OData.

SAP OData High Level Arsitéktur
SAP OData High Level Arsitéktur

Naha urang peryogi ODATA

SAP OData hadir kalawan sababaraha kaunggulan. Éta henteu ngan ukur ngabantosan urang pikeun ngalaan data tapi ogé ngabantosan palanggan pikeun ngaksés data ti mana waé sareng alat naon waé. Upami moal aya jasa OData, maka data bakal tetep aya dina premis sareng upami pangguna kedah ngaksés datana, aranjeunna kedah nganjang ka lokasi data, anu henteu pikaresepeun pikeun dunya digital.

Keunggulan ODATA

Ngagunakeun SAP OData nyadiakeun kami kaunggulan handap:

  • Eta mantuan pikeun ménta hasil dibaca manusa ie Anjeun bisa make browser anjeun pikeun nempo data kaluaran
  • Gampang pisan sareng rélatif gancang pikeun ngaksés data
  • Éta ngagunakeun sadaya standar protokol wéb nyaéta GET, PUT, POST, DELETE, sareng QUERY
  • Éta ngagunakeun Aplikasi Stateless: Éta hartosna Server henteu nyimpen data Klién (contona, Aplikasi UI5) sareng ngarawat unggal telepon OData salaku telepon énggal.
  • Éta nampi data dina bentuk inpormasi anu aya hubunganana, hiji nuju ka anu sanés: Ieu mangrupikeun pola interaksi anu katelah "waspada-analisa-aksi", "view-inspect-act", atanapi "explore & act". Numutkeun pola ieu, henteu sadayana data dimuat babarengan, sareng pangguna nganalisa data sareng ngahontal inpormasi anu diperyogikeun saatos navigasi. Ku cara kieu, data dimuat gancang sareng leres.

SAP OData V2 (Vérsi 2)

OData v2 mangrupikeun sakumpulan standar anyar anu nambihan kana SAP OData V1, sareng ieu kieu:

  • Asihan sisi klien sareng nyaring
  • Kabéh requests bisa bets
  • Sadaya data disimpen dina modél
  • Penanganan Pesen otomatis

Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan SAP OData v2 vs OData v1 Ieuh.

SAP OData V4 (Vérsi 4)

OData v4 mangrupikeun paningkatan pangénggalna kana jasa SAP OData anu disayogikeun sareng sababaraha tambahan sareng sababaraha pangurangan fitur, sapertos:

  • Versi anyar nyangking nyederhanakeun tina segi beungkeutan data. Modél OData V4 anyar simplifies struktur parameter data mengikat.
  • OData v4 ngan merlukeun pamelding data Asynchronous.
  • Grup bets anu solely diartikeun via parameter ngariung dina OData v4 panggero anyar kalawan parameter pakait dina modél salaku standar.
  • Ieu ngarojong pamakéan hiji operasi mengikat. Sareng ayeuna langkung gampang pikeun ngabeungkeut hasil palaksanaan operasi kana kadali.
  • Jieun, Baca, Apdet sarta Hapus (Cabut) operasi sadia implicitly via bindings
  • Dina OData v4, Metadata ngan diaksés via ODataMetaModel

Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan SAP OData v4 vs OData v2 Ieuh.

Komentar: 2

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.